Total Post Services, sanctionata cu amenda de 100.000 de lei si cu suspendarea temporara a dreptului de a presta servicii postale pentru incalcarea pentru a treia oara a drepturilor rezervate Postei Romane

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Miercuri, 18 iulie 2012, 11:48 Economie | Telecom


Total Post Services SRL a fost amendata cu suma de 100.000 de lei pentru furnizarea serviciilor postale avand ca obiect trimiteri de corespondenta in greutate de pana la 50 de grame la un tarif mai mic de 2 lei/trimitere, incalcand astfel dreptul rezervat exclusiv Postei Romane, a anuntat miercuri autoritatea de reglementare in comunicatii (ANCOM). Aceasta este cea de-a treia amenda aplicata acestui furnizor pentru incalcarea acelorasi prevederi legale pentru care a mai fost sanctionat cu amenda in cuantum de 10.000 de lei in luna octombrie 2011 si, respectiv, in cuantum de 50.000 de lei in luna mai a acestui an.

Pe langa aplicarea acestor sanctiuni contraventionale, ANCOM a dispus suspendarea pe o perioada de 3 luni a dreptului de a furniza toate categoriile de servicii postale pentru care compania Total Post este autorizata. Daca, dupa expirarea perioadei de suspendare, furnizorul nu elimina cauzele care au determinat luarea acestei masuri, ANCOM poate dispune retragerea dreptului de a furniza servicii postale.

 • "Dat fiind faptul ca in ultima perioada am descoperit mai multe cazuri de incalcare a drepturilor rezervate Postei Romane, atragem din nou atentia asupra prevederilor legale: singura companie care poate oferi pe trimitere un pret mai mic de 2 lei in cazul trimiterilor de corespondenta cu greutatea cuprinsa intre 0 si 50 de grame este Posta Romana. Prestarea de servicii postale de catre alti furnizori fara respectarea acestor limite de greutate si de tarif constituie contraventie si va fi sanctionata corespunzator. Nerespectarea prevederilor legale din domeniul serviciilor postale poate atrage suspendarea dreptului de a furniza servicii postale, cum s-a intamplat in acest caz, sau chiar retragerea definitiva a acestui drept", a declarat Cristin Popa, Directorul Directiei Executive Monitorizare si Control din cadrul ANCOM.

Compania Nationala Posta Romana S.A. (CNPR)
beneficiaza de drepturi rezervate pentru ca, in calitate de furnizor de serviciu universal, are obligatia de a asigura acoperirea cu servicii postale a intreg teritoriului national, astfel incat fiecare locuitor al tarii sa aiba acces la servicii postale, indiferent de localitatea in care traieste. Astfel, furnizorul de serviciu universal are obligatia de a furniza servicii pe intreg teritoriul Romaniei, la aceleasi tarife, inclusiv in zonele geografice greu accesibile sau cu densitate scazuta a populatiei, acolo unde cantitatea de corespondenta este mica si din acest motiv activitatea nu este profitabila. De asemenea, CNPR are si obligatia de a pune la dispozitia utilizatorilor cel putin o cutie postala si cel putin un punct de contact propriu in fiecare localitate de pe teritoriul Romaniei.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

9312 vizualizari

 • +1 (5 voturi)    
  si totusi... (Miercuri, 18 iulie 2012, 12:17)

  Andi_Andrei [utilizator]

  De ce sa mentinem monopol, daca Posta Romana raporteaza pierderi in fiecare an? Cum de aceste companii postale concurente ies pe plus cu toate ca practica aceleasi tarife , sau chiar tarife mai mici decat Posta Romana? Asta inseamna ca ori are prea multi angajati care nu fac nimic, ori banii "se evapora" pe drum. Asta ca sa nu vorbim de salariile nesimtite ale celor care conduc institutiile bugetare ale Romaniei, salarii care nu se justifica din moment ce mai toate produc pierderi. In aceeasi situatie e si CFR, unde anual se anunta pierderi uriase (in ciuda majorarilor preturilor biletelor de cateva ori pe an, majorari mult peste rata inflatiei), dar companiile care au cumparat anumite segmente de cale ferata reusesc sa faca profit.
  • +2 (6 voturi)    
   pentru ca... (Miercuri, 18 iulie 2012, 12:44)

   Ion [anonim] i-a raspuns lui Andi_Andrei

   Aceste companii postale concurente au profit pentru ca isi mentin operatiiunile doar in marile orase si acolo cu cate 2-3 oficii.

   Posta Romana are obligatia de a furniza servicii pe intreg teritoriul tari... inclusiv sete si catune uitate de lume cu populatie de 50-80 de locuitori.
   • 0 (0 voturi)    
    posta merita falimentul (Duminică, 16 decembrie 2012, 10:57)

    radu [anonim] i-a raspuns lui Ion

    ...mentinerea monopolului este o practica benefica pentru Gastile Politice,pentru ca de acolo vin banutii pentru campanii ...directorii toti sunt pusi pe criterii politice fara exceptie de coloratura a guvernului pentru ca mai apoi sa-i vedem candidind pentru functii in stat sau undeva pe la vreo agentie guvernamentala special infiintata pentru dumnealor....
    Este singura companie care nu a facut restructurari de 22 de ani si care a mentinut nivulul salarial cel mai scazut din sistemul bugetar (in jur de 35000 angajati iar la nivelul anului 2006 un postas urban incasa 450 ron net cu clasa 7 de salarizare + bonuri de masa,iar un inspector de zona incasa 2000 ron plus alte "beneficii si sporuri".)
    Posta Romana isi merita soarta,unde mai pui ca serviciile sunt facute de niste necalificati (sunt calificati la locul de munca in 6 luni) care vin la munca doar pentru "ciubucul " de la pensionari( care se ridica in jur de 300-400 ron/luna) si program lejer 2 saptamani (cand nu sunt achitari de pensii si alte drepturi sociale).
    Sa ma chemati la parastas!
 • +1 (3 voturi)    
  Verificati la ANAF ..... (Miercuri, 18 iulie 2012, 12:23)

  anonim1234 [utilizator]

  Ei trimit scrisori cu acest operator. VIne acasa pe la ora 14, cand, normal, orice om care munceste in tara asta este la servici sau pe drumuri daca are propria firma. Apoi te trimit undeva prin Pipera sau pe langa, ca sa iei scrisoarea de la ANAF. Stai ca prostul al cozi, intri intr-o zona teoretic blocata tot timpul zilei, pentru ca domnii sunt ei mai presus de lege.
  Va rog niste verificari daca se poate !!!
  • 0 (2 voturi)    
   Raspuns (Miercuri, 18 iulie 2012, 12:55)

   Empire [anonim] i-a raspuns lui anonim1234

   Raspunsul il gasesti in ultimul paragraf al articolului.
   Posta Romana este obligata prin lege sa aiba puncte de prezenta in orice satuc uitat de lume, unde sunt cateva zeci de scrisori zilnic. Astfel ei au mii de puncte neprofitabile si cele din marile orase care sunt profitabile. Total Post are puncte de prezenta doar in orasele profitabile astfel incat ii face concurenta neloiala postei romane. Astfel posta romana poate servi toata populatia Romaniei la tarife foarte mici. Posta romana are pierderi tocmai din cauza firmelor gen Total Post care ii fac concurenta doar in orasele profitabile, iar in cele neprofitabile nu se baga, posta nemaireusind sa echilibreze costurile si profitul de la oras la sat. Asta inseamna ca are mai putini clienti la oras si astfel nu mai poate acoperi pierderile de la sat. Capishi? Daca vrei sa se dea drumul la concurenta ar trebui ca populatia rurala sa nu mai beneficieze de servicii postale la preturi mici sau sa nu mai beneficieze deloc. Ia gandeste-te daca vrei sa trimiti un act bunicii si iti va cere la ghiseu 45 de lei in loc de 1 leu. Sau invers daca parintii de la tara din judetul Suceava vor sa-ti trimita un act de care ai nevoie in Constanta si vor trebui sa plateasca 40-50 lei. Ia uita-te la serviciile de curierat cat cer pentru un plic in zone departate de punctele lor de prezenta (0.7km + TVA)
 • 0 (0 voturi)    
  si-a bagat necuratul coada (Miercuri, 18 iulie 2012, 12:58)

  anaerobik [anonim]

  Nu cumva TPS este furnizorul Vodafone pentru transmiterea facturilor catre clienti? Ca daca e asa, atunci eu an multe de spus. Culmea e ca am sesizat si ANCOM-ul si nu mi-au dat raspuns favorabil sesizarii. Oare s-a schimbat in ultima vreme conducerea ANCOM? ca atunci se leaga toate,se explica multe...
  • +1 (1 vot)    
   nu s-a schimbat (Miercuri, 18 iulie 2012, 13:46)

   a [anonim] i-a raspuns lui anaerobik

   nu s-a schimabt, dar nici pe voi nu va inteleg.

   Poti sa primesti factura de la Vodafone pe email, sms, sa o vezi in contul de pe vodafone. multe metode prin care sa eviti hartia scrisa. Pentru ca nu renuntati la modalitatea asta invechita, eu nu pricep.
 • 0 (2 voturi)    
  in sfarsit (Miercuri, 18 iulie 2012, 12:59)

  jeanvaljeanro [utilizator]

  Aceasta companie de apartament ia in sfarsit o amenda mai consistenta...amenzile ar trebui sa curga si pentru administratiile care au contractat servicii de trimiteri plicuri cu aceasta companie care are doar un singur punct de lucru, cu program de la 10 la 18 cand oamenii normali muncesc, de altfel, doar de luni pana joi. Ce folos ca vin la usa, daca vin in timpul orelor cand suntem la serviciu...una peste alta...la ce poti sa te astepti de la niste mafioti...doar nu sa gandeasca...ci doar sa incaseze de la prostime!
  • -1 (1 vot)    
   ar fi bine (Miercuri, 18 iulie 2012, 13:47)

   maanuu [anonim] i-a raspuns lui jeanvaljeanro

   daca si macar in timpul acelui program si-ar face datoria. in cazul meu eram acasa, dar din lene au bagat hartia direct in cutia postala, ca sa merg eu la sediul lor. ma bucur pentru amenda luata... o meritau!
  • 0 (0 voturi)    
   , (Luni, 23 iulie 2012, 16:55)

   . [anonim] i-a raspuns lui jeanvaljeanro

   pai si cand ai vrea sa vina...seara?sa te ofensezi ca de ce vin la ora asta?Nici TPS si nici Posta Romana nu au servicii de calitate.
  • 0 (0 voturi)    
   Vorbiti Fara Rost (Vineri, 3 august 2012, 9:08)

   Vorbiti Fara Rost [anonim] i-a raspuns lui jeanvaljeanro

   Programul de lucru este de la 09.00-20.00 de luni pana vineri, iar sambata de la 09.00-13.00. Eu zic ca mai bine va informati inainte sa vorbiti aiurea. Este valabil pentru toti cei care vorbesc in necunostinta de cauza. Ca punct de lucru trebuie sa te contrazic; mai au un sediu in Bd. Iuliu Maniu.
   Stiu asta pentru ca am primit si eu un aviz de la ei (deci sunt informata)
 • -2 (2 voturi)    
  Amenda abuziva... (Miercuri, 18 iulie 2012, 13:13)

  Cetateanul B [utilizator]

  Dreptul rezervat CNPR este doar pentru plicurile simple, nu cele inregistrate. Amenda e ilegala si e abuziva.

  Imi pare rau ca sunt oameni care cer de la privati conditii imposibile, ca livrarea dupa o anumita ora. DIn pacate acesta e serviciul pe care il presteaza orice operator de servicii postale, inclusiv Posta Romana.


  Asa ca Anonim 1234 de la posta corespondenta iti vine la alta ora? In plus am vazut care sunt pierderile de la CNPR asa ca despre ce discutam? Sau preferi ca sa le semneze postasul si sa ti le lase in posta, fara sa ai drept de opozabilitate.

  Preturile mei mici oferite pe o piata concurentiala ne avantajeaza pe toti. Orice scrisoare trimisa de institutiile statului sau de oricine se reflecta intr-o cheltuiala pe care tot noi o platim.


  Deci? unde e dreptatea? Intr-o lege aplicata stramb...
 • -1 (1 vot)    
  Dar pe institutiile respective (Miercuri, 18 iulie 2012, 14:21)

  Mihai [anonim]

  de ce nu le cerceteaza nimeni? Daca sunt obligati cu posta sa lucreze de ce le trimit prin altii? Cineva ar trebui tras la raspundere din fiecare institutie, doar s-au semnat contracte. Ar trebui sa fie obligatoriu ca toate institutiile statului sa foloseasca posta, cum sa nu fie pierderi daca caimacul il iau firmele de apartament care cotizeaza cu o spaga considerabila la sefii de institutii.
 • 0 (0 voturi)    
  Tipic romanesc (Miercuri, 18 iulie 2012, 19:17)

  anonim1 [anonim]

  Si conform business-ului romanesc, toate contractele de pe firma Total Post (firma amendata si cu dreptul de furnizare a serviciilor postale suspendat) se transfera pe o alta firma de tipul Total Post Mail Services? Aceasta firma cine o verifica (are acelasi actionariat cu Total Post si acelasi domeniu de activitate)?
 • 0 (0 voturi)    
  romanul tot roman (Vineri, 20 iulie 2012, 17:25)

  vasy [anonim]

  am sa incerc sa va raspund punctual :
  1-nici daca s-ar efectua livrari noaptea nu cred ca a-ti fi multumiti poate doar eventual daca v-ar platii cineva amenzile care le luati in nesimtire sa mai imbuneze ceva din prostiile mai sus mentionate .....
  anonim 1234 - stai la cozi ca asa sunt romanii ....dar la program minti este de la 10-20 :D
  si-a bagat necuratul coada : de ce nu avem curajul sa recunoastem ca suntem o natie de lasi fara ocupatie samd ar trebuii sa fii in locul unui postas care este injurat din scara in scara ca a trezit lumea din somn ...ironia este ca aceeasi oameni care nu deschid interfonul fac reclamatii ca nu au primit corespondenta ce spui de asta ?
  • 0 (0 voturi)    
   bla, bla, bla (Vineri, 20 iulie 2012, 22:24)

   tot un roman [anonim] i-a raspuns lui vasy

   dl vasy...dupa comentariul tau imi dau sema ce sunteti un angajat al fostei firme total post services, actualmente total post mail...cred ca sunteti un sef...ca toata firmae plina de sefi...iar postasii muncesc ca prostii ca sa va fie voua bine.ii exploatati ca pe niste sclavi. cine lucreaza (sau a lucrat) in firma respectiva stie despre ce vorbesc. saracii de postasi merg kilometri pe jos pentru ca voi, asa zisii "sefi" sa va puteti plimba cu masinile de servici (doar marci straine...nu stiu de ce nu v-au dat logan?!) la nesfarsit pe munca altora.sute, poate chiar mii de litri de benzina si motorina consumate fara niciun rost. in afara de asta, aveti salarii de mii de lei, iar cei care fac toata treaba in firma respectiva sunt renumerati cu cateva sute de lei. de ce??? ca sa traiti voi bine??? rusine sa va fie!!!
 • 0 (0 voturi)    
  noutati firma (Marţi, 24 iulie 2012, 10:40)

  unu oarecare [anonim]

  nu au rezolvat nimic.au infiintat alta firma, TOTAL POST MAIL SERVICES, si isi continua afacerile.sunt baietii destepti ai elenei udrea.isi platesc angajatii cu 700 lei si ii muncesc ca pe sclavi.
  Noua firma are sediul in satul cretesti, comuna vidra, strada mancas, camera1 judet ilfov iar director general este petroiu marius.
  aceasta firma face exact ce facea cea veche.angajatii si-au dat demisia de la cea veche si au fost angajati la noua firma. simplu, nu-i asa ?
 • 0 (0 voturi)    
  adevar (Joi, 2 august 2012, 12:00)

  viteazu [anonim]

  Firma total post services este propietatea lui roberta anastase si a lui neagoe fostul director de la posta romana , asta spune tot !!
 • 0 (0 voturi)    
  firma serioasa :))) (Miercuri, 19 februarie 2014, 16:41)

  mistretu morocanos [anonim]

  ristinel Vasile Petcu, patronul firmei Total Post se afla in inchisoare!!! Ce asteptari aveti de la o firma al carei patron e puscarias?? Si ai carei angajati, neplatiti cu lunile si fara contracte legale de munca duc direct avizele oamenilor punandu i pe acestea sa alerge prin oras pe timpul si banii lor ca sa si ridice corespondenta???
 • 0 (0 voturi)    
  firma de renume (Vineri, 25 aprilie 2014, 17:32)

  ok [anonim]

  ai dreptate ,au contracte foarte mari si salarii de mizerie,trag pe bietii postasi care pleaca cu gentile burdusite de plicuri,le promit bonusari dar nu au vazut nimic,preme nici atat la cat muncesc,ba au avut contractul si pe 2 ore si ei lucrau 8 ore,bataie de joc,eu ii urez patronului multi ani de puscarie


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by