Samsung Electronics a raportat vineri un profit operational record de 5,9 miliarde dolari in trimestrul doi al acestui an, rezultat impulsionat de succesul vanzarilor de smartphone-uri Galaxy S, informeaza Reuters. Veniturile diviziei de terminale mobile reprezinta aproximativ 60% din totalul veniturilor Samsung. Se estimeaza ca profitul producatorului sud-coreean va creste pana la 7 miliarde dolari in trimestrul trei al acestui an, care se incheie in luna septembrie, inainte de lansarea urmatoarei generatii de iPhone, asteptata pentru luna octombrie.

Samsung Galaxy SIIIFoto: Cosmote Romania

Se estimeaza ca Samsung ar fi vandut circa 50,5 milioane de smartphone-uri (telefoane cu sistem de operare si functii avansate) in trimestrul finalizat in luna iunie din acest an, aproape dublu fata de cele 26 de milioane de iPhone-uri vandute de catre Apple, scrie reuters.

Analistii estimeaza ca Samsung, care acum controleaza mai mult de o treime din piata globala de smartphone-uri, va vinde circa 15-20 de milioane de terminale Galaxy S III in trimestrul trei al acestui an (iulie-septembrie).

Samsung, a carei valoare de piata a ajuns la 160 de miliarde de dolari, a anuntat pentru perioada aprilie-iunie din acest an un profit operational record de 6,72 trilioane woni (5,9 miliarde dolari), in crestere cu 79% fata de aceeasi perioada a anului trecut si cu 15% mai mult fata de trimestrul anterior incheiat in luna martie 2012.

Cu toate acestea, profitul net al Samsung s-a ridicat la 5,2 trilioane won (4,5 miliarde dolari) la jumatate comparativ cu profitul de 8,8 miliarde dolari inregistrat de Apple in trimestrul doi din acest an din vanzarile de iPhone-uri, iPad-uri si Mac-uri.