​Apple a vandut circa 200 de milioane de iPhone-uri in cinci ani, insa ar fi fost posibil ca situatia sa stea cu totul altfel fiindca sefii gigantului american au vrut de mai multe ori sa renunte la proeict, fiind dezamagiti de problemele pe care le aveau prototipurile, a spus designerul sef al Apple Sir Jonathan Ive, citat de CNN. iPhone ajunge in acest an la a sasea generatie si se zvoneste ca lansarea va fi pe 12 septembrie.

Steve Jobs era perfectionist, voia ca produsele sa fie excelente si nu e de mirare ca inainte de fiecare lansare se faceau teste extinse si nu de putine ori anumite lucruri erau schimbate total. Intr-un discurs tinut la un eveniment legat de JO Londra 2012, Sir Jonathan Ive, designerul sef al Apple, a marturisit ca s-a dorit de mai multe ori ca proiectul iPhone sa fie abandonat fiindca primele prototipuri aveau probleme grave.

"La primele prototipuri cand duceam telefonul la ureche, urechea forma numarul", spune el. "Trebuie sa detecteze toate formele de ureche, de obraji, culoarea pielii si tunsoarea. A fost unul dintre exemplele care ne-a facut sa ne gandim ca un astfel de telefon nu va avea succes", spune designerul britanic care lucreaza de aproape 20 de ani la Apple.

Pare incredibil acum, cand peste 200 de milioane de iPhone-uri s-au vandut in cinci ani, ca Apple a fost de mai multe ori la un pas sa nu-l lanseze. Ive spune insa ca nu e ceva neobisnuit ca Apple sa renunte la lansarea unor produse daca cei de acolo nu considera ca sunt destul de bune incat sa schimbe totul in piata.

"Au fost de mai multe ori situatii in care pregateam lansarea productiei de serie pentru un produs, insa ne-am dat seama, stand intr-o camera, ca vorbim prea mult despre virtutile acelui produs"