Apple a anuntat ca aplicatia YouTube a Google nu va mai fi automat inclusa in iOS 6, noua versiune a sistemului de operare care ruleaza pe terminalele iPhone si iPad ce urmeaza sa fie lansata in toamna acestui an, ultimul efect al competitiei tot mai acerbe dintre cele doua companii, transmite Bloomberg. YouTube a fost una din principalele aplicatii incluse in sistemul de operare al Apple inca de la debutul iPhone din anul 2007. Utilizatorii vor putea totusi sa acceseze YouTube de pe internet folosind browserul Safari sau descarcand aplicatia Google din magazinul de aplicatii App Store.

iOS 6Foto: Captura Apple.com

Apple intentioneaza de asemenea sa inlocuiasaca aplicatia Google Maps cu propria aplicatia de harti, noteaza Bloomberg. In conditiile in care Google a castigat tot mai mult teren pe piata sistemelor de operare cu Android - acum cel mai folosit sistem de operare pentru smartphone-uri - relatia dintre cele doua companii de tehnologie a devenit tot mai tensionata.

Apple intentioneaza sa prezinte noua versiune a terminalului iPhone - pe care se asteapta sa ruleze noul sistem de operare iOS - in cadrul unui eveniment ce va avea loc pe 12 septembrie, potrivit unor surse Bloomberg.