- "Intreaga arhitectura ce sustine bazele de date centrale si serverele de aplicatii se sprijina pe produsele din gama Oracle. Sunt in productie curenta atat serverele de baze de date cat si cele de aplicatii, in cluster, folosind facilitatile de clusterizare si de partitionare. Aceasta arhitectura, nucleul intregului sistem informatic al ANAF, trebuie sa functioneze in continuare, si acesta este motivul pentru care prin prezenta procedura de achizitie se doreste achizitia de upgrade-update pentru software-ul existent cat si software suplimentar ca urmare a cresterii platformelor din cadrul Centrului de Date Principal si Centrul de Date Secundar, a cresterii depunerii prin mijloace electronice a mai multor tipuri de declaratii la nivel central (inclusiv D112)", se mentioneaza in caietul de sarcini al acestei licitatii (vezi documentul atasat).
Durata acordului-cadru va fi de12 luni de la adata atribuirii contractului. Un operator economic interesat de aceasta licitatie trebuie sa faca dovada ca a realizat o medie a cifrei de afaceri globala anuale pe ultimii 3 ani cel putin egala cu 50.000.000 lei sau proportional de la infiintare.
O alta cerinta solicitata la capitolul experienta tehnica similara este ca firma interesata sa faca dovada ca a furnizat si instalat in ultimii trei ani, pana la termenul limita de depunere a ofertelor, produse software similare in valoare cumulata de minimum 13.500.000 lei, in cadrul a maximum 3 (trei) contracte.
Termenul limita pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente este 21 septembrie 2012, iar termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 24 septembrie 2012. In aceasi zi va avea loc si deschiderea ofertelor.
1) treburile de la oracle costa al naibii de mult
2) cineva trebuie sa scrie codul ala imens, deci nu-ti poate fi suficient un soft gratuit gata facut.
siveco si asesoft, pe langa faptul ca au metodele lor negre, au si:
1) reliabilty - serviciile lor au satisfacut clientii (si n-are sens sa schimbi clientul daca stii ca-ti ofera un soft bun)
2) dezvoltatorii chiar au creier
Si sa treci un sistem de la Oracle la PostgreSQL, trebuie sa fii Dumnezeu (sau sa angajezi niste masteri).
Pai, daca stiu ca asta vor sa cumpere, de ce mai liciteaza?
Altfel spus, cum ramane cu prevederea aia din OG 34 ca nu ai voie sa nominalizezi un anumit producator?
Adica, ANRMAP accepta numai licitatii cu criteriul pretul cel mai mic (oricum invvers fata de intreaga Uniune Europeana, care chiar impune criteriul "cea mai avantajoasa oferta tehnico-economic") dar inchide ochii la nominalizarea producatorului de soft in licitatie?!!
Cred ca ANRMAP aplica dubla masura - cand controleaza pe amarasteni, ii intoarce pentru orice virgula, cand controleaza pe cine trebuie, se uita in alta parte.
1) instalarea unor softuri la sediile ANAF, pe echipamente fizice NOI;
2) extinderea licentelor si upgrade-ul software pentru ce exista deja.
In ambele situatii, e vorba de FOARTE multe "calculatoare" si softuri, si IT-istii de la ANAF nu pot face fata.
De aici licititatia: nominalizeaza clientul castigator sa se ocupe de achizitia licentelor si a hardware-ului, precum si de instalarea softurilor licentiate.
De ce Oracle? Pentru ca ceea ce functioneaza deja e pe Oracle, si nu poti sa renunti la asta asa usor. De asemenea, Oracle s-a dovedit in ultimii 30 de ani ca ofera solutii bune in ceea ce priveste criteriul tehnico-economic.