Apple a prezentat marti in cadrul procesului cu Samsung un raport intern al grupului sud-coreean care arata influenta pe care a avut-o iPhone asupra design-ului Galaxy S, scrie blogul tehnologic The Verge. Documentul de 132 de pagini prezentat in premiera de blogul All Things D arata diferentele dintre Galaxy S si iPhone la capitolul interfata sistemului de operare si modul in care sunt integrate anumite aplicatii. Inginerii sud-coreeni fac recomandari de imbunatatire care arata cat de mult a dorit Samsung in 2010 sa lanseze un produs care sa rivalizeze cat mai mult cu experienta oferita de terminalul iPhone al Apple.

iPhone vs. Galaxy S, diferente si recomandari SamsungFoto: Captura document Samsung

Apple si Samsung au intrat in cea de-a doua saptamana a unui proces care are loc in San Jose, California, in care se acuza reciproc de incalcarea unor brevete si in care Apple cere daune de peste 2,5 miliarde de dolari.

Documentul din 2010 este tradus din coreeana in engleza si a fost admis ca proba marti in instanta. Echipa tehnica a Samsung analizeaza practic fiecare detaliu, de la ecranul de start al interfetei celor doua telefoane Galaxy S si iPhone pana la browser si modul in care sunt integrate anumite aplicatii in cele doua sisteme de operare si face recomandari de imbunatatire, cele mai multe parand sa conduca spre aceasi concluzie: sa functioneze cat mai mult ca iPhone-ul.

All Things D noteaza insa ca pentru a castiga acest proces, Apple are nevoie de mai mult decat de a arata ca Samsung si-a proiectat terminalele pentru a semana cu iPhone ci trebuie sa demonstreze ca sud-coreenii au incalcat cu adevarat anumite brevete de design si functii.

Vezi mai jos documentul prezentat de Apple impotriva Samsung:

44