Romtelecom a inregistrat un profit operational (EBIT) de 11,5 milioane euro in cel de-al doilea trimestru din acest an, fata de o pierdere operationala de 12 milioane euro in acelasi trimestru al anului trecut, arata datele grupului elen OTE, actionarul majoritar. In aceeasi perioada de referinta, veniturile companiei au depasit 156,3 milioane euro, in scadere cu 5,9% fata de acelasi trimestru din 2011.

Sediu RomtelecomFoto: AGERPRES
  • "Romtelecom a avut rezultate mai bune in ceea ce priveste veniturile, inregistrand cresteri de doua cifre pentru serviciile de internet si TV, dar si cresteri pentru  solutii complexe ICT. Aceasta tendinta de crestere a veniturilor generate de internet, TV si solutii ICT este un semn bun, chiar daca veniturile totale ale companiei au inregistrat o usoara scadere, de aproximativ 1,5% in comparatie cu primul trimestru din 2012, in mare parte din cauza serviciilor de voce, dar si ca urmare a declinului veniturilor din interconectare in urma deciziei Autoritatii Nationale de Reglementare de reducere a tarifelor de interconectare", a declarat Anastasios Tzoulas, Directorul Executiv Financiar al Romtelecom

In primul trimestru din acest an, compania reusit sa obtina un profit operational de 13,8 milioane euro, dupa sapte trimestre consecutive de pierderi. La aceeasi data, veniturile operatorului s-au ridicat la 160,2 milioane euro.

La data de 30 iunie din acest an, Romtelecom avea in portofoliu un numar de 2,4 milioane de linii de telefonie fixa, in scadere cu 6% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Numarul de utilizatori de internet broadband (inclusiv CDMA) a ajuns la 1,16 milioane utilizatori, in crestere cu 7,9% fata de aceeasi perioada din 2011, iar numarul de clienti pentru serviciile TV (DTH, IPTV si Cablu) a fost de 1,20 milioane utilizatori la data de 30 iunie 2012, in scadere cu 1,2% fata de perioada similara a anului trecut.

La jumatatea acestui an, Romtelecom avea 7438 de angajati, in scadere cu 6,7% fata de aceeasi perioada a anului trecut.