Tribunalul american care a dat dreptate Apple in controversatul prcoes al brevetelor cu Samsung, a stabilit termenul de 6 decembrie pentru discutarea solicitarii companiei americane care spera ca opt modele de smartphone-uri Samsung vor fi interzise definitiv la comercializare in SUA, scrie Reuters. Un termen intermediar va fi pe 20 septembrie, insa atunci cel mai probabil va fi dezbatuta solicitarea Samsung de dizolvare a unei interdictii asupra vanzarii tabletei Galaxy Tab 10.1.

Apple nu a pierdut timpul si, la doar cateva zile de la decizia favorabila data de un tribunal din Californa, a solicitat luni ca opt modele de smartphone-uri Samsung, inclusiv popularul Galaxy S II, sa fie puse sub interdictia de a putea fi comercializate in SUA.

Apple a solicitat o interdictie preliminara de comercializare a acestor modele, scopul fiind ca apoi sa se obtina o interdictie definitiva, Apple fiind dornica sa obtina avantaje materiale clare de pe urma proceselor brevetelor cu Samsung unde a repurtat multe victorii in instanta asupra grupului coreean pe care il acuza ca a copiat flagrant produsele Apple.

Totusi, in termenul din 20 septembrie cand multi se asteptau sa fie discutata posibila interdictie, subiectul va fi solicitarea Samsung de a se renunta la interdictia comercializarii tabletei Galaxy Tab 10.1 in SUA.

Abia pe 6 decembrie se va discuta cererea de a impune interdictie definitiva asupra vanzarii a opt telefoane Samsung, juratii spunand ca pana atunci raman o serie de lucruri de pus la punct.

Dupa o scadere dura ieri, actiunile Samsung si-au mai revenit, iar dupa anuntul legat de termenul din 6 decembrie au si crescut, ideea fiind ca amanarea luarii unei decizii ar putea face ca Apple sa aiba mult mai putin de castigat dupa victoria de vinerea trecuta.