Nokia si Microsoft sustin miercuri un eveniment in New York unde se asteapta ca vor prezenta cele mai noi terminale pe care ruleaza noul sistem de operare Windows Phone 8, scrie BBC. Zvonuri si poze aparute deja pe internet sugereaza ca vor fi prezentate doua terminale, din care cel putin unul va beneficia de tehnologia PureView si incarcator wireless. Potrivit blogului tehnologic The Verge, cele doua telefoane Lumia 820 si Lumia 920 ar beneficia amandoua de incarcator wireless.

Imagini care ar prezenta noile Lumia cu incarcator wirelessFoto: Evleaks

Conform The Verge, cele doua terminale Lumia 920 si Lumia 820 vor beneficia de incarcatoare wireless, care vor permite ca telefoanele sa se incarce cand sunt asezate pe suprafata acestora. Blogul tehnologic sustine ca Nokia si-ar fi dezvoltat propria tehnologie de incarcare wireless care este compatibila cu standardul de incarcare wireless Qi, fapt care ar permite ca utilizatorii sa foloseasca practic si alte dispozitive de incarcare wireless produse de alte companii dar care au la baza acelasi standard.

Conform The Verge, Lumia 820 va dispune printre altele de un ecran de 4.3 inch, de procesor dual-core, 1 GB de RAM si o camera de 8 megapixeli. In cazul Lumia 920, care ar urma sa fie noul varf de gama Lumia, se asteapta sa aiba un ecran HD de 4.5 inch si o camera de 8 megapixeli dotata cu tehnologia PureView.

Este un eveniment critic pentru ambele companii care isi pun mari sperante prin lansarea acestor noi terminale, noteaza BBC. Pierderile Nokia s-au accentuat iar in luna aprilie din acest an producatorul finlandez a cedat pentru prima oara in 14 ani prima pozitie in topul producatorilor cu cele mai multe vanzari de telefoane mobile la nivel mondial in fata Samsung, conform companiei de cercetare Strategy Analytics.

In plus, in luna iunie din acest an, Nokia a anuntat ca pana la final de 2013 va renunta la inca 10.000 de angajati, decizie care duce la peste 40.000 reducerea efectivelor din momentul venirii noului sef Stephen Elop in toamna lui 2010. La aceasta se adauga si faptul ca nici vanzarile noilor terminale Lumia dotate cu sistemul de operare Windows Phone al Microsoft nu au fost atat de mari.

De cealalta parte, noteaza BBC, Microsoft se gaseste intr-o pozitie financiara mai sanatoasa dar este inca departe de a avea un cuvant important de spus pe piata terminalelor smartphone. Astfel, un studiu recent al companiei de cercetare Canalys sugereaza ca terminalele mobile cu Windows Phone detineau o cota de piata de circa 3% in perioada aprilie-iunie 2012. Aceasta ion conditiile in care sistemul de operare iOS al Apple detine o cota de piata de 16%, iar Google Android o cota de piata de 68%.