Valoarea actiunilor Nokia a continuat sa scada joi, dupa ce miercuri aceasta s-a redus cu 13% dupa ce producatorul finlandez a prezentat doua noi modele de terminale Lumia cu cel mai avansat sistem de operare Windows Phone al Microsoft in speranta de a castiga cota de piata in fata Apple si Samsung, informeaza Reuters. Doua surse din industrie au precizat pentru Reuters ca in aceasta saptamana Nokia ar fi redus cu circa 15% pretul terminalului Lumia 800 si ca ar fi facut si alte reduceri mai mici la alte modele cu Windows Phone. Nokia nu a confirmat oficial reducerea de preturi dar a spus ca astfel de pasi sunt firesti.

Nokia Lumia 920Foto: Nokia

Nokia a prezentat miercuri la New York doua noi terminale Lumia - 920 si 820 - primele dotate cu cel mai avansat sistem de operare Windows Phone 8 al Microsoft. Producatorul finalndez nu a oferit preturi si a spus doar ca terminalele vor incepe sa fie vandute spre sfarsitul acestui an, fara a preciza exact.

Reducerea preturilor la terminalele mai vechi cu Windows Phone va afecta rezultatele financiare ale Nokia, in conditiile in care analistii se asteapta ca noile Lumia sa inceapa sa fie vandute cel mai devreme incepand cu luna noiembrie din acest an, cu Lumia 920 la un pret probabil similar cu noul iPhone care ar urma sa fie prezentat de Apple saptamana viitoare si care va fi probabil pus in vanzare in aceasta luna.