Oficialii operatorilor de telefonie mobila Cosmote si Vodafone au precizat joi pentru HotNews.ro ca vor comunica disponibilitatea in magazinele proprii a noii generatii iPhone a Apple, iPhone 5, 'in perioada urmatoare'. Orange nu a facut nici o declaratie in acest sens. Surse din piata au precizat ca operatorul Cosmote va incepe sa vanda acest telefon in luna octombrie, necodat. Cel mai nou model iPhone, terminalul care a revolutionat piata de telefoane mobile, este mai subtire, mai usor si mai puternic decat generatia anterioara si va fi vandut in SUA, Australia, Canada, Franta, Germania, Hong Kong, Japonia, Singapore si Marea Britanie incepand cu 21 septembrie.

iPhone 5Foto: Apple

Noul iPhone prezentat miercuri de Apple este compatibil cu standardul 4G LTE, care permite download-uri cu viteze de pana la 100 Mbps si este mai subtire, mai usor si mai puternic in ceea ce priveste procesorul decat generatia anterioara - iPhone 4S.

Conform anuntului oficial al Apple, pretul recomandat pentru noul iPhone impreuna cu un abonament la un operator de telefonie mobila pe piata americana va incepe de la minim 199 dolari pentru modelul de 16 GB. Terminalul va putea fi cumparat incepand de vineri, 21 septembrie, in SUA, Australia, Canada, Franta, Germania, Hong Kong, Japonia, Singapore si Marea Britanie. Cei interesati vor putea face precomenzi incepand de vineri, 14 septembrie. Telefonul va fi vandut subventionat de operatorii de telefonie mobila din 28 septembrie in alte 22 de tari, dar Romania nu se afla printre acestea.