Motorola Mobility, parte a grupului Google, a prezentat marti primul sau smartphone dotat cu procesor Intel/Atom de 2 GHz, numit Razr i, care va fi pus in vanzare la inceputul lunii octombrie initial in anumite tari din Europa si America latina. Reuters scrie ca Intel domina piata procesoarelor pentru PC-uri si ca producatorul incearca sa se dezvolte si pe segmentul de smartphone-uri si tablete, dominat acum de chip-urile produse de Qualcomm si Samsung.

Razr iFoto: Captura YouTube

Conform anuntului oficial al Motorola Mobility, Razr i va avea la baza sistemul de operare Google/Android 4.0, Ice Cream Sandwich (care va putea primi un update pentru versiunea Jelly Bean a Android). Telefonul are un ecran de 4,3 inch asemenea modelului Razr M prezentat la inceputul lunii septembrie pentru piata din Statele Unite ale Americii (SUA).

Reuters informeaza ca Razr M avea un procesor Qualcomm compatibil cu retelele bazate pe tehnologia Long Term Evolution (LTE) din SUA, in timp ce Razr i este limitat la retelele 3G intalnite mai des in Europa, America Latina si alte zone. Initial telefonul va fi lansat pe pietele din Marea Britanie, Franta, germania, Argentina si Mexic.

Razr i are si o camera de 8 megapixeli care permite efectuarea a 10 poze in ma putin de o secunda. Acesta nu este primul telefon de tip smartphone cu procesor Intel. La inceputul acestui an, telefoane bazate pe procesor Intel de 1,6 Ghz au fost lansate de Orange in Marea Britanie, Megafon in Rusia si Lava International in India.

VIDEO Noul Razr i al Motorola: