Propunere ANCOM: Posta sa asigure in continuare dreptul romanilor de a beneficia de un set minim de servicii postale oriunde in tara, pana pe 31 decembrie 2013

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Miercuri, 26 septembrie 2012, 17:47 Economie | Telecom

Posta Romana
Foto: Hotnews
 documente
(26 Sep 2012) PDF, 163KB
Autoritatea de reglementare in comunicatii (ANCOM) a propus miercuri extinderea cu un an pana la 31 decembrie 2013 a calitatii Postei Romane de furnizor de serviciu universal, prin care are obligatia de a asigura dreptul utilizatorilor de a beneficia de un set minim de servicii postale la o anumita calitate in orice localitate din tara. La 1 ianuarie 2013, odata cu liberalizarea serviciilor postale in UE, Posta va pierde drepturile exclusive de a presta anumite servicii in scopul compensarii costurilor inregistrate din furnizarea serviciului universal, drept pentru care autoritatea propune un nou mecanism de compensare a eventualelor pierderi inregistrate din aceasta activitate.

Posta Romana beneficiaza, pana la data de 31 decembrie 2012, de 'dreptul exclusiv de a presta servicii postale avand ca obiect trimiteri de corespondenta, indiferent daca livrarea acestora este accelerata sau nu, a caror greutate este mai mica de 50 g si al caror tarif este mai mic de 2 lei, constand in colectarea, sortarea, transportul si livrarea trimiterilor de corespondenta interne si distribuirea trimiterilor de corespondenta expediate din afara teritoriului Romaniei catre o adresa aflata pe teritoriul acesteia'.

Posta Romana a dobandit acest drept exclusiv la data de 26 aprilie 2009, in urma unei proceduri de desemnare a furnizorului de serviciu universal lansate de catre ANCOM, la care au participat CNPR si compania Posta Atlassib Curier Rapid.

De asemenea, acest drept exclusiv a fost acordat in scopul compensarii costurilor inregistrate din furnizarea serviciului universal.

Cadrul comunitar in vigoare in domeniul reglementarii serviciului universal in sectorul serviciilor postale dispune obligatia statelor membre UE de a elimina orice drepturi exclusive sau speciale in vederea asigurarii furnizarii serviciilor postale din sfera serviciului universal, pana la data de 31 decembrie 2012.

In acest sens, ANCOM a suspus miercuri consultarii publice doua proiecte de decizie care au ca principal obiectiv prelungirea cu un an a calitatii de furnizor de serviciu universal a Companiei Nationale Posta Romana (CNPR), eliminarea dreptului rezervat acesteia de a furniza anumite servicii, precum si stabilirea unui nou mecanism de compensare a eventualelor pierderi inregistrate de CNPR ca urmare a indeplinirii obligatiilor de serviciu universal.

Detalii aici.


Citeste mai multe despre   Material sustinut de Julius Meinl

Trebuie sa cauti si altceva decat mici si bere pe Valea Prahovei si tv de proasta calitate - VIDEOinterviu Formatia Trei Parale, ”pe viata si pe creatie”

“Tu, fetico bălăoară și cu ochi căprii,/ Ce te ții așa măreață? Crezi că nu te știu?/ Mă-ta e spălătoreasă, tac-tu-i sacagiu, / Și tu ești chiftilăreasă-n strada Cișmigiu.” Sa fie viata numai atat, zic eu, si “Chiftilareasa” de la Trei Parale te baga-n boala. I-auzi: “Dau in stanga, dau in dreapta, buzunaru-i plin” - cantare de mandrie, oftica si prejudecata. Intai te loveste interpretarea jucausa, trufasa si monotona. Apoi versul. Numai atat sa fie, cum spun, si vrei sa vezi laboratorul de creatie al celor de la Trei Parale. Vino si tu acum intr-un apartament din mahalaua Ozanei. Florin si Beatrice Iordan, Mihai Balabas ne in-canta cantand si initiindu-ne cum se petrece viata noastra. Incepe! Ca din cimpoi, ca din caval este piesa cu care începem firul poveștilor. Vezi prima parte a VIDEOinterviului Trei Parale.

921 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi