Cosmote Romania, al treilea operator local de telefonie mobila in functie de numarul de clienti, a anuntat luni ca si-a extins acoperirea de voce si date, oferind servicii de comunicatii mobile pentru toata reteaua de metrou Bucuresti. Conform informatiilor companiei, serviciile 3G sunt disponibile pentru peste 68% din populatie, iar baza de clienti 3G a crescut semnificativ in primul semestru, cu 113% comparativ cu prima jumatate a lui 2011.

Lampros Iskos, Chief Technical Officer, CosmoteFoto: Cosmote Romania
  • "Metroul este unul dintre cele mai utilizate si populare mijloace de transport din Bucuresti, zeci de mii de oameni folosind-ul zi de zi. De aceea, prin imbunatatirea capacitatii, atat in ceea ce priveste calitatea, cat si acoperirea retelei, pe zonele de voce si pe date, venim in intampinarea nevoilor de comunicare ale clientilor nostri, oferind servicii de comunicare de cea mai buna calitate", a declarat Lampros Iskos, Chief Technology Officer, Cosmote Romania.

In prezent, reteaua de metrou Bucuresti se intinde pe 69,25 km de linii duble, distribuiti pe patru magistrale si 51 de statii. Distanta medie dintre doua statii este de 1,5 km.

Cosmote Romania avea 6,42 milioane de clienti (n.a SIM-uri valabile) la data de 30 iunie din acest an, in scadere cu 2,6% fata de acelasi trimestru din 2011 dar in crestere cu 0,2% (15.304 utilizatori) fata de primele trei luni din acest an, conform datelor grupului elen OTE. Din totalul celor 6,42 milioane de clienti, 23,6% reprezinta proportia abonatilor. La jumatatea acestui an, profitul EBITDA (castiguri operationale inaintea dobanzilor, taxelor si amortizarilor) a depasit 29,1 milioane euro, in crestere cu 28,8% fata de aceeasi perioada din 2011.