RATB vrea sa cumpere din fonduri proprii servicii de transmisii de date si echipamente de comunicatii 3G pentru interconectarea online a parcului de vehicule, prin care sa colecteze date legate de vehicul, conducatorul acestuia, data si ora si coordonate geografice, astfel incat sa vizualizeze in timp real toate vehiculele aflate in circulatie, conform unui anunt de licitatie postat miercuri in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP). Valoarea estimata a contractului este de 1,3 milioane de euro (fara TVA).

Transport RATBFoto: Agerpres

In caietul de sarcini (vezi documentul atasat) se spune ca "vehiculele vor transmite prin intermediul comunicatoarelor 3G cu interfatare si a routerelor 3G, catre server urmatoarele date:

  • Identificator conducator vehicul (numar de servici) - introdus manual de catre conducatorul de vehicul prin intermediul consolei instalata pe vehicul;
  • Identificator vehicul (numar inventar);
  • Elemente temporale (data, ora);
  • Coordonatele geografice.

Furnizorul va asigura asistenta tehnica necesara in vederea interconectarii la echipamentele imbarcate instalate pe vehicule, in vederea transmiterii de date.

Acestea se colecteaza intr-o baza de date peste care se vor putea dezvolta ulterior aplicatii, rapoarte etc. Sistemul este de tip "open" in vederea dezvoltarii ulterioare cu module suplimentare, respectiv grafic de circulatie, analiza grafic de circulatie, repartizare vehicule pe linii, repartizare soferi pe vehicule, foaie de parcurs electronica etc.

Aplicatia va putea permite inca de la punerea in functiune vizualizarea intimp real a tuturor vehiculelor aflate in circulatie. Se va utiliza o harta GIS simplificata pentru vizualizarea vehiculelor in timp real, pusa la dispozitie de catre RATB".

Durata contractului este de 48 de luni de la data atribuirii acestuia. Termenul limita pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente este 5 noiembrie 2012. Termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 7 noiembrie si in aceeasi zi ar urma sa se deschida si ofertele.