​Samsung Electronics, cel mai mare producator de televizoare si telefoane mobile din lume, a raportat vineri un profit operational record de 8,10 trilioane woni (7,3 miliarde dolari) in trimestrul incheiat in luna septembrie din acest an, in crestere cu 91% fata de aceeasi perioada a anului trecut si peste estimarile analistilor, informeaza Bloomberg. Estimarile facute de 32 de analisti pentru Bloomberg indicau un profit operational de 7,58 trilioane woni pentru Samsung in trimestrul trei al acestui an.

Samsung Galaxy SIIIFoto: Cosmote Romania

Vanzarile Samsung au atins valoarea de 52 de trilioane woni in trimestrul trei al acestui an, a anuntat producatorul sud-coreean. Estimarile analistilor indicau vanzari in valoare de 51,6 trilioane woni pentru trimestrul mentionat.

Producatorul a livrat probabil circa 57,1 milioane smartphone-uri in trimestrul incheiat in luna septembrie, conform estimarilor firmei locale de cercetare Daishin Securities. Potrivit estimarilor firmei de cercetare Strategy Analytics, Samsung ar fi livrat circa 50,5 milioane de smartphone-uri in trimestrul doi al acestui an.

Producatorul sud-coreean a vandut peste 20 de milioane de smartphone-uri Galaxy S III (cel mai avansat telefon din portofoliu) in 100 de zile de la lansarea acestui terminal in luna mai din acest an, a anuntat Samsung pe 6 septembrie.

Principalul rival pe piata smartphone - Apple - a pus in vanzare luna trecuta iPhone 5, cel mai avansat iPhone de pana acum, si a vandut peste 5 milioane de unitati in trei zile de la lansarea acestuia pe 21 septembrie.