Cosmote, al treilea operator local de telefonie mobila in functie de numarul de clienti, a anuntat luni ca si-a dezvoltat reteaua pentru a oferi servicii de internet mobil la viteze de descarcare de pana la 43,2 Mbps in 74 orase importante din tara. In privinta disponibilitatii acestor servicii, compania spune ca "in curand, clientii vor putea sa beneficieze de noua dezvoltare tehnologica folosind un modem ce ofera viteze de descarcare de 43,2 Mbps, disponibil in reteaua de retail a operatorului", fara a oferi alte detalii.

  • "In prezent, Cosmote Romania ofera viteze de descarcare de pana la 43,2 Mbps pentru Internetul mobil in 74 orase importante din tara, reprezentand 41% din populatie. Mai mult, clientii se pot bucura de viteze de pana la 21,6 Mbps in tehnologia HSPA+, in 147 de orase din tara. In total, serviciile 3G acopera in prezent peste 68% din populatia Romaniei", se precizeaza in comunicatul companiei.

La inceputul lunii iulie din acest an, Vodafone a anuntat ca a introdus servicii de internet mobil cu viteze de download de pana la 43,2 Mbps si o viteza de upload de pana la 5,76 Mbps, disponibile, in prima faza, in Bucuresti, Constanta si Mamaia. Vitezele sunt disponibile doar pentru cei care au abonamentele Internet Nelimitat Extra si Profesional, ale caror tarife sunt de 14 euro/luna si de 19 euro/luna (TVA inclus).

Primul operator local care a introdus aceste servicii, initial in Bucuresti, a fost Orange, inca din luna octombrie 2011.Orange ofera in prezent aceste servicii in Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Iasi, Timisoara si in zonele lor metropolitane, conform oficialilor operatorului.