In ultimele zile, circula pe e-mail un mesaj care invita utilizatorii sa isi inregistreze cardul in serviciul MasterCard Secure Code/ Verified by Visa, pentru a putea derula tranzactii online in siguranta, iar MasterCard precizeaza ca aceasta este o tentativa de phishing, cu scopul de a obtine informatii confidentiale din partea celor care acceseaza link-ul, a anuntat compaia intr-un comunicat remis HotNews.ro.

Tentativa de phishing asupra clientilor cu carduri MasterCardFoto: MasterCard

"MasterCard recomanda clientilor sa fie atenti, iar atunci cand primesc mesaje ce ii directioneaza catre site-uri in care li se cer date despre conturi bancare, numarul de card, codul PIN sau parola 3D Secure, sa nu le acceseze, deoarece acestea sunt tentative de phishing. Nici MasterCard, nici bancile emitente sau comerciantii nu solicita si nu vor solicita astfel de informatii confidentiale prin e-mail", atentioneaza compania.

Mastercard mai subliniaza ca activarea cardurilor in standardul de securitate 3D Secure se poate face doar pe site-ul bancii emitente - o simpla cautare pe site-ul bancii emitente conduce catre pagina de informare. Un alt serviciu pus la dispozitie de institutiile financiare, in mod gratuit, este Activation During Shopping (ADS), care permite inregistrarea cardurilor in 3D Secure, chiar in timpul tranzactiei online derulate pe un site securizat.

Despre MasterCard

MasterCard (NYSE: MA) este o companie globala de plati si tehnologie. Opereaza cea mai rapida retea de procesare a platilor din lume, cu activitati in peste 210 tari.