Compania romaneasca de software Appscend, care administreaza o platforma de dezvoltare de aplicatii mobile, isi va deschide un birou de vanzari in perioada urmatoare in Chile, in urma obtinerii unui grant din partea autoritatilor chiliene, a declarat pentru HotNews.ro Sebastian Vaduva, fondator si directorul executiv al acestei companii. Extinderea in Chile vine si ca urmare a reactiei bune pe care am avut-o din partea pietei locale, in platforma noastra fiind aproximativ 150 de companii si developeri inscrisi din Chile si Brazilia, a mai spus acesta.

Echipa AppscendFoto: Appscend
  • "In principiu suntem interesati sa cream mai mult awerness in piata locala despre platforma pe care o oferim, iar pentru a putea face acest lucru corect, avem nevoie de oameni de vanzari locali, traducerea platformei si a documentatiei in spaniola, precum si de o serie de conexiuni strategice ce pot fi dezvoltate doar prin prezenta fizica locala. De asemenea urmarim o acoperire extinsa in presa locala precum si dezvoltarea unei retele de parteneri locali ce pot accelera procesul de penetrare a pietei. America de Sud este o piata emergenta cu un apetit crescut pentru zona de mobilitate si solutii pentru mobilitate", a precizat pentru HotNews.ro Sebastian Vaduva, directorul executiv (CEO) al Appscend.

Compania romaneasca a fost selectata in cadrul programului guvernamental Startup Chile, care ofera companiilor cu un produs inovator in zona de tehnologie un grant de pana la 40.000 dolari prin care acestea se pot extinde pe piata locala.

Platforma Appscend a fost lansata in luna mai 2011, compania fiind fondata de trei romani care au fost colegi de facultate: Sebastian Vaduva, Andrei Marinescu si Gabriel Dobocan.

  • "Gabi si Andrei au fost colegii mei de facultate, cei cu care am inceput in 2008 drumul antreprenorial. Noi 3 detinem parti egale in firma, in jurul valorii de 30 %. In firma mai este un actionar minoritar si Peter Barta, care este si directorul executiv al Fundatiei Post Privatizare", a precizat Sebastian Vaduva.

In prezent platforma Appscend este folosita de aproape 2500 de companii, iar 250 de aplicatii ( ce au fost dezvoltate ) sunt deja publicate in Apple App Store sau in Google Play Store. Clientii platformei sunt companii de dezvoltare software din Statele Unite precum si din Europa din tari ca: Austria, Marea Britanie, Norvegia, Grecia sau Franta.

In Romania, pe platforma Appscend sunt dezvoltate si administrate aplicatii pentru companii precum: Domo, Groupama, BMW Motor AG sau aplicatii realizate in parteneriat cu Vodafone.

Tot in acest an, compania si-a deschis un birou de vanzari si in New York. In companie sunt in prezent 11 angajati, din care unul este in New York.

  • "Pentru 2013 ne vom concentra sa atragem mai multi clienti din Statele Unite, unde s-a dovedit a fi piata ideala pentru platforma noastra, dar sa urmarim si evolutia pietei in care intram acum, America de Sud", a spus acesta.

La nivelul anului 2011, a mai spus Vaduva, compania a inregistrat o cifra de afaceri de aproximativ 50.000 de dolari, iar pentru acest an se asteapta o crestere de patru ori a afacerilor.