Ministerul Educatiei intentioneaza sa conecteze la internet broadband 2446 de scoli din mediul rural sau mic urban la Internet, fapt pentru care a lansat o licitatie deschisa pentru a cumpara echipamentele de telecomunicatii necesare, iar valoarea estimata a contractului, finantat cu fonduri UE, depaseste 119,8 milioane lei (fara TVA), potrivit unui anunt postat marti in Sistemul Electronic de Achiziii Publice (SEAP). Deschiderea ofertelor va avea loc in luna decembrie din acest an, iar proiectul ar urma sa fie implementat in sase luni de la atribuirea contractului.

Proiectul se numeste "Internet in scoala ta" si are urmatoarele obiective generale:

1. Conectarea a 2446 scoli din mediul rural si mic urban la Internet prin conexiune broadband;

2. Cresterea utilizarii TIC si facilitarea accesului la Internet pentru 714339 elevi si 56203 profesori din mediul rural si mic urban;

3. Cresterea utilizarii TIC si facilitarea accesului la resursele educationale in Inspectoratele Scolare Judetene;

4. Reducerea decalajului educational dintre mediile urban - rural in domeniul utilizarii TIC si al accesului conexiunilor Internet.

5. Asigurarea suportului tehnic pentru toate unitatile scolare implicate in proiect.

Acest obiectiv va fi atins prin implementarea unui sistem de monitorizare, management al retelei si suport Call-center si instruirea a 10 persoane de suport tehnic ce vor asigura mentenanta, durabilitatea si sustenabilitatea operationala a proiectului si a 7 administratori regionali de retea, se mentioneaza in caietul de sarcini al licitatiei (vezi documentul atasat).

In privinta conditiilor de participare la licitatie, la capitolul capacitate economica se solicita ca media cifrei de afaceri globale in ultimii 3 ani sa fie egala sau mai mare de: 120.000.000 lei.

La capitolul capacitate tehnica, ofertantilor interesati li se solicita prezentarea in copie de documente/ contracte/procese-verbale de receptie care sa confirme furnizarea unei solutii de comunicatii integrate unitare in peste 2000 de locatii la nivel national adica sa includa date referitoare la furnizari de natura similara, efectuate in ultimii 3 ani, care va contine valori, perioade de derulare a contractelor, beneficiari, indiferent daca acestia sunt autoritati contractante sau clienti privati.

Termenul limita pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente este 26 noiembrie 2012.Termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 4 decembrie 2012. In aceeasi zi va avea loc si deschiderea ofertelor primite. Contractul va fi finantat cu fonduri UE prin Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice.