Samsung Electronics a anuntat luni ca a vandut peste 30 de milioane de smartphone-uri Galaxy S III, cel mai avansat telefon de tip smartphone din portofoliu, in cinci luni de la lansarea sa. Prin comparatie, in aproximativ aceeasi perioada de timp (150 de zile) de la lansarea modelului anterior (Galaxy S II), lansat in 2011, producatorul sud coreean a vandut 10 milioane de unitati din acest model.

Noul Galaxy S IIIFoto: Samsung

La a treia generatie, noul Samsung Galaxy S III beneficiaza de un ecran de 4,8 inci, un procesor quad core de 1,4 Ghz si functii personalizate care isi propun sa faca utilizarea mult mai usoara decat in variantele precedente. Astfel, cu ajutorul functiei S Voice, utilizatorii pot comanda telefonului sa opreasca alarma pentru cateva minute, pot raspunde unui apel sau il pot respinge, pot porni muzica sau chiar pot spune camerei cand sa fotografieze.

Samsung Electronics, cel mai mare producator de televizoare si telefoane mobile din lume, a raportat un profit operational record de 8,10 trilioane woni (7,3 miliarde dolari) in trimestrul incheiat in luna septembrie din acest an, in crestere cu 91% fata de aceeasi perioada a anului trecut si peste estimarile analistilor.

Principalul rival pe piata smartphone - Apple - a pus in vanzare in luna septembrie iPhone 5, cel mai avansat iPhone de pana acum, si a vandut peste 5 milioane de unitati in trei zile de la lansarea acestuia pe 21 septembrie.