Firma brasoveana Visual Fan, care vinde terminale sub marca Allview, a prezentat marti un nou smartphone Dual-SIM cu display Super Amoled Plus HD de 4,65 inch si echipat cu sistemul de operare Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich si o noua tableta cu 3G si GPS încorporat, care vor fi puse in vanzare in circa 2-3 saptamani la preturi de circa 1500 de lei si respectiv 1200 de lei. Lucian Peticila, directorul general al Visual Fan, a precizat pentru HotNews.ro ca de la lansarea primului smartphone in luna octombrie a anului trecut si pana in prezent s-au vandut circa 15.000 de smartphone-uri, compania detinand peste 1% din piata locala de telefoane de tip smartphone.

Smartphone P6 StonyFoto: Allview
  • "Toate telefoanele sunt asamblate in China si o parte din software este dezvoltata la Brasov. Pe langa baza - SDK-ul de Android si driverele existente pentru fiecare device in parte, la Brasov se implementeaza tot felul de functii specifice telefoanelor mobile. In octombrie 2011 am lansat primul smartphone, iar pana acum am vandut circa 15.000 de unitati. Detinem o cota de piata de peste 1% pe segmentul smartphone si depasim o cota de piata de 30% pe zona telefoanelor dual-sim. Pe piata de tablete anul acesta am depasit 30.000 de unitati cvandute, speram sa ne mentinem cota de piata de 25% pana la sfarsitul anului", a declarat pentru HotNews.ro Lucian Peticila, directorul general al Visual Fan.

Allview 3 Conect

Allview 3 Conect

Foto: Allview

Oficialii Allview au prezentat marti un nou smartphone Dual SIM numit P6 Stony, terminal cu un ecran Super Amoled Plus HD de 4,65 inch, un procesor Cortex A9 Dual Core, o capacitate a memoriei flash de 4 GB, posibilitate de transfer de date prin Wi-Fi direct si cameră foto de 8 MP cu autofocus. Smartphone-ul este echipat cu sistemul de operare Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich si are o grosime de 8,6 mm si o greutate de 131 de grame.

Terminalul va fi pus in vanzare in circa 2-3 saptamani, la un pret de circa 1500 de lei, iar oficialii Allview se asteapta sa vanda circa 2000 de unitati pana la sfarsitul lunii ianuarie 2013.

Tot marti, brasovenii au prezentat si o noua tableta - Alldro 3 Conect cu 3G si GPS încorporat. Tableta are un ecran capacitiv multitouch de 9,7 inch, este dotată cu un procesor Cortex A9, o cameră foto de 8MP si oferă conexiune 3G, wireless si Bluetooth.

Pentru aceasta tableta, brasovenii se asteapta la 1500-2000 de unitati vandute pentru primul lot.

Pentru acest an, Lucian Peticila a mai precizat pentru HotNews.ro ca se asteapta la o crestere a afacerilor cu circa 10-15%.

Datele de la Ministerul de Finante indica faptul ca anul trecut afacerile brasovenilor de la Visual Fan au scazut cu circa 4% pana la 8,8 milioane lei. Compania brasoveana, infiintata in anul 2002 si care a ajuns in prezent la circa 50 de angajati, a raportat insa un profit net de 215.101 lei, in crestere cu 8,5% fata de anul 2010.