Cosmote Romania, al treilea mare operator local de telefonie mobila, a anuntat luni ca si-a modificat portofoliul de abonamente de voce si date pentru clientii rezidentiali, introducand mai mult trafic de date inclus si sms-uri. Abonamentul de voce si date cu cel mai mic tarif lunar costa 6,2 euro (inclusiv TVA), care include 35 MB de trafic de date. Operatorul a schimbat si oferta de internet pe mobil, atat la abonamente cat si la cartela. Portofoliul de abonamente de internet pe mobil include patru extraoptiuni diferite, oferind trafic de date de la 400 MB pana la 4GB, la preturi incepand de la 4,34 euro pe luna.

In plus, abonamentul de voce si date la pretul lunar de 6,2 euro mai include 50 de minute nationale si internationale, 500 de minute, 500 de SMS-uri, 10 MMS-uri si 100 apeluri video in reteaua Cosmote si 500 de minute catre destinatii fixe Romtelecom.

Operatorul a anuntat ca si-a schimbat si oferta de internet pe mobil (Connect Mobile - internet pe telefonul mobil, dar si folosind telefonul ca modem), atat la abonamente cat si la cartela. Portofoliul de abonamente de internet pe mobil include patru extraoptiuni diferite, oferind trafic de date de la 400 MB pana la 4GB, la preturi incepand de la 4,34 euro pe luna (inclusiv TVA). La cartela, cea mai ieftina extraoptiune de internet pe mobil este de 3 euro credit, avand 300 MB de trafic inclus.

Cosmote Romania avea 6,42 milioane de clienti (n.a SIM-uri valabile) la data de 30 iunie din acest an, in scadere cu 2,6% fata de acelasi trimestru din 2011 dar in crestere cu 0,2% (15.304 utilizatori) fata de primele trei luni din acest an, conform OTE. La jumatatea acestui an, profitul EBITDA (castiguri operationale inaintea dobanzilor, taxelor si amortizarilor) a depasit 29,1 milioane euro, in crestere cu 28,8% fata de aceeasi perioada din 2011.