Directorul Vodafone Ungaria a declarat, intr-un interviu pentru Wall Street Journal, ca exista sanse mai mari sa aleaga Romania pentru deschiderea unui centru de dezvoltare software in locul Ungariei, unde sectorul telecom este puternic lovit de impozitele ridicate, scrie Portfolio.hu.

"Romania are sanse mai mari in prezent sa fie aleasa in locul Ungariei ca spatiu alocat pentru noul centru de dezvoltare software, datorita regimului sau de taxe mai favorabil si numarului mai ridicat de specialisti in IT." Vodafone a subliniat insa ca nu exista inca o decizie luata pe aceasta tema iar discutiile intre Vodafone si guvernul Ungariei sunt in curs.

In plus, Vodafone Ungaria a precizat, intr-un comunicat, ca intentioneaza sa isi mute serviciul IT din India in Romania sau Ungaria, iar Romania are sanse mai mari datorita taxelor mai avantajoase.

Acordurile strategice de co-operare pe care guvernul Ungariei continua sa le semneze cu companiile nu reusesc sa ofere firmelor mijloacele necesare pentru a influenta politia economica pe alocuri punitiva, a declarat Gyorgy Beck, directorul Vodafone Ungaria.

"Nu este clar la ce se refera acordurile. Nu exista un forum de discutii pe tema problemelor din telecomunicatii, nu exista dialog, in timp ce schimbarile drastice ne-au afectat in ultimele trei-patru luni", a spus el.

Vodafone este al treilea mare operator de telefonie mobila de pe piata ungara, cu o cota de 23%, fiind devansata de T Mobile care detine peste 40% si de Telenor care are putin peste 30%.

Sectorul telecom este unul dintre principalele sectoare economice in Ungaria, generand 10% din PIB-ul tarii, insa a fost puternic lovit de cresteri de taxe, a mai precizat Beck. Guvernul percepe o taxa pentru fiecare minut pe care utilizatorii il vorbesc pe telefoanele lor.