Sony a prezentat in cadrul targului de tehnologie CES 2013, care a inceput marti in Las Vegas, un smartphone de top, Xperia Z, care are la baza sistemul de operare Android (Jelly Bean) si despre care sustine ca rezista 30 de minute sub apa la o adancime de 1 metru, transmite BBC. Poti sa-l iei la dus, daca vrei, sau daca se murdareste poti sa-l speli, a precizat pentru BBC Steve Walker, directorul executiv al Sony Mobile. Acesta a adaugat si ca unul din 10 utilizatori si-a scapat la un moment dat telefonul in toaleta, noul terminal fiind protejat pentru astfel de situatii.

Xperia ZFoto: Sony

Conform informatiilor Sony, terminalul are un display Reality Full HD 1080p de 5 inci, un procesor quad-core Snapdragon™ S4 Pro, camera foto de 13 megapixeli si tehnologie 4G LTE. Xperia Z va fi lansat pe platforma Android 4.1 (Jelly Bean) şi va primi actualizările pentru varianta 4.2 în scurt timp.

Smartphone-ul împrumută multe dintre funcţiile sale de la camerele digitale Sony şi e echipat cu Exmor RS, primul senzor de imagine cu HDR (Hugh Dynamic Range) video pentru smartphone-uri. Tehnologia HDR oferă imagini clare în orice condiţii. Terminalul va fi disponibil pe primele pieţe începând cu primul trimestru al anului 2013.