Huawei Technologies a prezentat in cadrul targului de tehnologie CES 2013 din Las Vegas, un smartphone, numit Ascend Mate, despre care spun ca ar avea "cel mai mare ecran din lume", cu o diagonala de 6,1 inci, informeaza Reuters. Spre comparatie, noteaza agentia internationala de stiri, smartphone-ul cu cel mai mare ecran al Samsung, Galaxy Note II are un ecran cu o diagonala de 5,5 inci. Terminalul va incepe sa fie vandut in China din luna februarie 2013 si in restul tarilor in lunile urmatoare.

Ascend MateFoto: Huawei

Potrivit Huawei, pe langa ecranul HD de 6,1 inci, terminalul Ascend Mate dispune de un processor quad-core Hi-Silicon de 1.5 GHz si o baterie de 4050 mAh. Cu tehnologiile Huawei OPC si ADRX de economisire a energiei, smartphone-ul ofera pana la doua zile de utilizare cu o singura incarcare.

Functionand cu Android 4.1 si avand o camera de 8.0 megapixeli cu sistem HDR si o camera frontala HD de 1.0 megapixeli, terminalul dispune de asemenea de tehnologia dual MIC de reducere a zgomotului, sistem audio si de inregistrare stereo Dolby.

Alaturi de acest terminal, chinezii au mai prezentat si un nou varf de gama al seriei de smartphone-uri Huawei Ascend, Ascend D2. Terminalul functioneaza cu sistemul de operare Android 4.1 si incorporeaza un ecran LCD FHD IPS Super Retina + 443 PPI de 5 inci, un procesor quad-core Huawei K3V2 de 1.5 GHz, precum si o camera foto de 13 MP BS. Datorita bateriei de 3000mAh si tehnologiilor propietare Huawei, Quick Power Control (QPC) si Automated Discontinuous Reception (ADRX), puternicul smartphone are un timp de stand-by de sase zile pe WCDMA , sustine producatorul.

Ascend D2 va fi disponibil spre vanzare in China in ianuarie 2013 si in Japonia in viitor.