¬Apple ar putea lansa in acest an o versiune mai ieftina a popularului smartphone iPhone, potrivit unor surse anonime citate de Wall Street Journal, informeaza Reuters. Pentru aceasta Apple ar urma sa foloseasca materiale mai ieftine precum o carcasa din policarbonat si nu din aluminiu cum este acum la iPhone 5, sustin sursele. Pe de alta parte, producatorul american ar putea sa decida sa abandoneze aceste planuri. Apple nu a dorit sa comenteze informatiile.

iPhone 5Foto: Apple

O sursa citata de Wall Street Journal sustine ca Apple cocheteaza de multi ani cu ideea lansarii unui iPhone mai ieftin, dar ca acum planurile ar fi avansat.

Lansarea unui asemenea produs ar putea insemna prima masura de diversificare in mod semnificativ a liniei de smartphone-uri din partea Apple de la lansarea primului iPhone in anul 2007, mai transmite Reuters.

UPDATEReuters: Apple a infirmat aceste informatii.

Phil Schiller, directorul de marketing al Apple, a infirmat intr-un interviu pentru publicatia chineza Shanghai Evening News ca firma sa ar lucra la o varianta mai ieftina a iPhone, potrivit Reuters. Acesta a subliniat ca desi Apple are o cota de piata de 20% pe piata globala a smartphone-urilor, inregistreaza 75% din profitul total al pietei.