Directia Generala de Informatii si Protectie Interna (DGIPI), serviciul secret al Ministerului Administratiei si Internelor (MAI), a atribuit in luna decembrie a anului trecut un contract in valoare de 15,2 milioane lei (fara TVA) catre firma romaneasca Star Storage pentru dezvoltarea unui sistem informatic integrat de gestionare securizata a documentelor institutiei, conform informatiilor din sistemul electronic de licitatii publice. Contractul este finantat cu fonduri europene.

"Sistemul va consta într-o suma de echipamente, subsisteme informatice si servicii,implementate astfel încat sa permita Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna gestionarea eficienta si complet securizata a arhivei existente în format letric si a documentelor curente produse de catre institutie", se mentioneaza in anuntul de atribuire din Sistemul Electronic de Achizitii publice (SEAP).

Contractul a fost atribuit la data de 19 decembrie 2012, iar durata implementarii este de 6 luni de la data atribuirii acestuia. Estimarea initiala a valorii contractului a fost de 16,3 milioane lei fara TVA, iar valoarea finala a fost de 15,2 milioane lei (fara TVA). Contractul a fost atribuit in urma unei licitatii deschise lansate in luna august a anului trecut si pentru aceasta licitatie s-au primit initial 5 oferte.

Castigatorul, Star Storage, este o companie romaneasca, capital 100% privat, cu peste 12 ani de experienta pe piata locala in solutii pentru protectie si management al informatiilor, conform informatiilor de pe site-ul companiei.