Vodafone Romania a anuntat joi ca a crescut viteza serviciilor de internet mobil 4G/LTE pana la 100 Mbps si ca a lansat o noua oferta pentru aceste servicii. Abonamentul care permite viteze de download de date de pana la 100 Mbps si o viteza de upload de pana la 50 Mbps, include 20GB trafic de date, tariful fiind de 25 euro / luna. Si Orange a lansat la sfarsitul anului trecut servicii de internet mobil LTE/4G, dar momentan viteza de transfer de date este de pana la 75 Mbps, motivatia operatorului fiind ca aceste servicii utilizeaza deocamdata spectrul folosit de serviciile 2G.

Modem USB pentru internet LTE/4GFoto: Hotnews
  • “De acum, utilizatorii din Romania beneficiaza de cea mai ridicata viteza posibila prin tehnologia 4G/LTE, de pana la 100 Mbps. Experienta superioara oferita de Internetul mobil 4G este acum la indemana clientilor nostri, care pot alege intre doua pachete special concepute, ce includ trafic de date generos si terminale 4G la preturi avantajoase”, a spus Inaki Berroeta, CEO Vodafone Romania.

Operatorul a lansat o noua oferta 4G, pentru abonatii noi si existenti, constand in doua abonamente de internet pe laptop sau tableta: Internet Nelimitat Turbo 75 si Internet Nelimitat Turbo 100.

  • -Pachetul Internet Nelimitat Turbo 75 include trafic de 12GB, cu o viteza de download de pana la 75 Mbps si de upload de pana la 37,5 Mbps, pentru 19 Euro / luna;
  • -Pachetul Internet Nelimitat Turbo 100 include 20GB trafic de date, cu o viteza de download de pana la 100 Mbps si o viteza de upload de pana la 50 Mbps, pentru 25 Euro / luna.

Utilizatorii care opteaza pentru serviciile 4G vor primi un SIM special “4G Ready” si vor putea sa achizitioneze unul dintre terminale compatibile, din portofoliul Vodafone Romania. Cei care aleg pachetele Turbo 100 si incheie un contract pe 2 ani, pot achizitiona la preturi speciale, urmatoarele terminale 4G:

- Modem-ul USB Vodafone K5005 LTE pentru conectivitate PC/Laptop, incepand de la 0 Euro;

- Vodafone Hotspot R210 LTE, la care se pot conecta pana la cinci dispozitive simultan – smartphone, laptop, tableta sau PC, incepand de la 49 Euro;

- Tableta Asus Transformer Pad Infinity TF700 KL, de la 389 Euro, cu un ecran de 10,1” WUXGA, Full HD, o rezolutie 1920 x 1200p, care functioneaza cu sistemul de operare Android 4.0 (Icecream Sandwich).

Serviciile 4G pot fi testate in continuare de toti clientii in 17 magazine Vodafone pe terminalele compatibile din portofoliu. Noile abonamente pot fi activate in reteaua nationala de magazine Vodafone, iar serviciile 4G pot fi utilizate in cele 10 orase acoperite de noua retea.

Vodafone a fost primul operator care a lansat serviciile 4G in Romania, la data de 20 noiembrie 2012. De asemenea, Romania a fost cea de-a treia tara europeana in care Vodafone a lansat serviciile 4G. Reteaua 4G Vodafone este disponibila in 10 orase ale tarii: Arad, Bacau, Brasov, Bucuresti, Cluj, Constanta, Craiova, Iasi, Galati si Timisoara.

Citeste si:Orange: Avem acoperire la nivel national pentru internet mobil 3G la viteze de pana la 21,6 Mbps, parte a unor investitii de peste 100 de milioane euro in 2012