Orange Romania a anuntat marti ca a introdus in premiera pe piata locala serviciul de de internet mobil 4G si pe tabletele iPad cu ecran Retina (generatia a 4-a) si iPad mini. Pentru a avea acces la reteaua 4G de la Orange, care permite viteze teoretice de transfer de date de pana la 75 Mbps, clientii trebuie sa faca un update la versiunea de soft iOS 6.1 direct de pe tableta sau prin iTunes si sa aleaga unul dintre abonamentele din oferta 4G.

iPad miniFoto: Apple

Abonamentele 4G sunt disponibile in Orange shop Piata Victoriei, Baneasa Shopping City, Piata Universitatii - Bloc Dunarea, Calea Mosilor, Pipera - Iride din Bucuresti, precum si in Orange shop din Brasov, str. Muresenilor.

Conform informatiilor operatorului, reteaua Orange 4G acopera, in prezent, zona centrala si de nord a Bucurestiului, zona metropolitana din nordul capitalei, statiunile de vacanta de pe Valea Prahovei, zona Bran-Moieciu si Poiana Brasov.

Clientii Orange au la dispozitie si varianta de a folosi cele doua tablete impreuna cu abonamentele care ofera acces la reteaua H+, cu viteze teoretice de pana la 43,2 Mbps.

Operatorul vinde iPad mini (varianta de 16 GB) la un pret de 149 de euro impreuna cu abonament de date de 35 de euro pentru doi ani si iPad Retina (16 GB) la un pret de 299 de euro pe doi ani. Fara conectare cele doua tablete sunt vandute cu 469 de euro si respectiv 629 de euro.

Comunicatul integral aici.

Orange si Vodafone sunt primii operatori de telefonie mobila care au lansat servicii 4G pe piata din Romania, la sfarsitul anului trecut, servicii disponibile pe o serie de modemuri Huawei si tablete Asus si Samsung. Cosmote a anuntat ca va lansa aceste servicii in cursul acestui an.