​Vodafone Romania a anuntat luni ca permite utilizatorilor sa testeze serviciile de internet mobil 4G, la viteze de descarcare de pana la 100 Mbps, pe doua modele de telefoane inteligente, Samsung Galaxy SIII LTE si HTC One SV LTE, in 17 magazine din cele 10 orase aflate sub acoperirea retelei 4G. Aceasta etapa precede lansarea iminenta a ofertelor comerciale 4G cu smartphone, a precizat Inaki Berroeta, directorul executiv al companiei de telefonie mobila.

Modem USB pentru internet LTE/4GFoto: Hotnews
  • "Brasov este orasul cu cea mai mare acoperire 4G din Romania, de 98% din populatie. De aceea, am dorit sa prezentam aici noutatile noastre din zona serviciilor 4G, anume, disponibilitatea pentru teste a primelor modele de smartphone compatibile 4G, la o viteza de pana la 100 Mbps. Aceasta etapa precede lansarea iminenta a ofertelor comerciale 4G cu smartphone care vor aduce cu siguranta utilizatorilor Vodafone o experienta superioara a Internetului mobil”, a spus Inaki Berroeta, CEO Vodafone Romania in cadrul unui eveniment sustinut in Brasov.

In urma cu doua saptamani, Vodafone a anuntat ca a crescut, in premiera nationala, viteza noilor servicii 4G pana la 100 Mbps, in cele 10 orase acoperite de reteaua 4G: Arad, Bacau, Brasov, Bucuresti, Cluj, Constanta, Craiova, Iasi, Galati si Timisoara. Serviciile Vodafone 4G sunt disponibile utilizatorilor de laptop si tableta cu doua abonamente de Internet:

  • Pachetul Internet Nelimitat Turbo 75, care include 12GB trafic, cu o viteza de download de pana la 75 Mbps si de upload de pana la 37,5 Mbps, pentru 19 Euro / luna;
  • Pachetul Internet Nelimitat Turbo 100, care include 20GB trafic de date, cu o viteza de download de pana la 100 Mbps si o viteza de upload de pana la 50 Mbps, pentru 25 Euro / luna.

Utilizatorii care opteaza pentru serviciile 4G vor primi un SIM special “4G Ready” si vor putea sa achizitioneze unul dintre terminalele compatibile: Modem-ul USB Vodafone K5005 LTE pentru conectivitate PC/Laptop, incepand de la 0 Euro; Vodafone Hotspot R210 LTE, la care se pot conecta pana la cinci dispozitive simultan, incepand de la 49 Euro, si tableta Asus Transformer Pad Infinity TF700 KL, de la 389 euro.

Serviciile 4G pot fi testate in 17 magazine Vodafone pe toate terminalele compatibile 4G, iar abonamentele 4G pot fi activate in reteaua nationala de magazine a companiei.

Tehnologia 4G aduce o experienta superioara a Internetului mobil, datorita vitezei semnificativ mai mari, conform Vodafone. De exemplu, un fisier de 20 MB poate fi descarcat in mai putin de 20 de secunde, fata de media de trei minute, atinsa prin 3G. Pentru redarea online a unei melodii, timpul de asteptare este de mai putin de o secunda, fata de 10 secunde prin serviciile 3G. De asemenea, streaming-ul unui videoclip HD poate fi initiat in mai putin de 20 de secunde prin 4G, fata de 1-3 minute prin 3G. Utilizatorii retelelor sociale pot incarca de acum o fotografie pe Facebook in mai putin de o secunda, fata de 25 de secunde, prin 3G.