​Operatorul american de cablu Liberty Global, care detine si UPC, a ajuns la o intelegere pentru a cumpara concurentul britanic Virgin Media pentru o suma totala de 23,3 miliarde dolari, scrie BBC. Liberty Global e detinuta de miliardarul american John Malone si va ajunge sa fie in Regatul Unit un concurent redutabil pentru BSkyB la care Rupert Murdoch detine 39%. Tranzactia implica atat cash, cat mai ales actiuni.

Tranzactia Liberty Global - Virgin Media va ajunge sa acopere un numar total de 47 de milioane de gospodarii in 14 tari. Grupul se va concentra pe expansiunea in Europa unde cinci tari sunt de baza: Marea Britanie, Germania, Belgia, Elvetia si Olanda.

Liberty Global este prezenta in 13 tari, dintre care 11 in Europa, printre care si Romania, prin operatorul de cablu UPC. In 2010 si 2011 grupul a cumparat doi operatori de cablu germani, Unitymedia si Kabel BW, pentru un total de 6,6 miliarde euro.

Virgin Media a luat fiinta in 2006 prin fuziunea operatorilor de cablu NTL si Telewest, iar numele actual si l-a luat in 2007 dupa fuziunea cu Virgine Mobile. Virgin Media are 11.500 de angajati si afaceri anuale de 6,2 miliarde dolari.

Liberty Global are 21.000 de angajati si afaceri anuale de 10 miliarde dolari.