Pana la sfarsitul lunii aprilie 2013 Cosmote va lansa servicii de internet mobil LTE/4G disponibile pe laptopuri prin modemuri speciale si pe tablete dedicate acestor servicii, a declarat luni Panos Makris directorul executiv comercial. Serviciile vor fi lansate in cateva orase din Romania, inclusiv in Bucuresti, a completat Lampros Iskos, directorul tehnic al operatorului de telefonie mobila, care a mai precizat ca la inceput viteza de descarcare 4G va fi de pana la 75 de Mbps.

Demonstratie internet mobil 4GFoto: Cosmote Romania

Compania a demonstrat luni capabilitatile noii tehnologii LTE/4G, aratand cum un fisier destul de mare poate fi descarcat la viteze de aproape 150 Mbps, o viteza comparabila cu cea atinsa in retele fixe de internet.

VIDEO Demonstratie LTE/4G in reteaua Cosmote

  • "Cosmote Romania ofera in prezent cea mai mare viteza 3G, 43,2 Mbps, cu cea mai buna acoperire si nu ne vom opri aici. Reteaua de 43,2 Mbps va fi disponibila in 153 de orase si 900 de localitati din Romania, acoperind 47% din populatie, pana la finalul primului trimestru din 2013. Incepand din aprilie 2014, dupa alocarea noului spectru de la ANCOM, serviciul de date oferit prin tehnologia LTE va fi disponibil la capacitate maxima in termeni de calitate si acoperire geografica, in special in zonele cu densitate mare a populatiei", a declarat Lampros Iskos, Chief Technical Officer, Cosmote Romania.

Incepand de luni si pana la finalul lunii aprilie 2013, pasionatii de tehnologie pot testa serviciile 4G in magazinul Cosmote din Baneasa Shopping City Bucuresti.

La sfarsitul lunii decembrie 2012, Cosmote Romania oferea viteze de descarcare de pana la 43,2 Mbps pentru Internetul mobil in 74 de orase importante din tara, reprezentand peste 41% din populatie. Compnia sustine ca internet mobil la viteze de pana la 21,6 Mbps in tehnologia HSPA+ sunt disponibile in 147 de orase din tara si ca in total, serviciile 3G acopera in prezent peste 73% din populatia Romaniei.

Orange si Vodafone, primii doi mari operatori de telefonie mobila din tara, au lansat servicii 4G inca de la sfarsitul anului trecut. La inceputul acestui an, Orange Romania a introdus in premiera pe piata locala serviciul de de internet mobil 4G si pe tabletele iPad cu ecran Retina (generatia a 4-a) si iPad mini, iar Vodafone a anuntat la inceputul acestei luni ca permite utilizatorilor sa testeze serviciile de internet mobil 4G, la viteze de descarcare de pana la 100 Mbps, pe doua modele de telefoane inteligente, Samsung Galaxy SIII LTE si HTC One SV LTE, in 17 magazine din cele 10 orase aflate sub acoperirea retelei 4G.