Orange Romania a anuntat miercuri ca la sfarsitul anului trecut avea 10,28 milioane de clienti (n.a SIM-uri valabile) cu aproximativ 21.000 mai multi clienti decat la finele anului 2011. Pe de alta parte, operatorul a raportat pentru anul trecut venituri de 913 milioane euro, in scadere cu 2,6% fata de 2011, rezultat despre care sustine ca este datorat impactului reglementarilor de reducere a tarifelor de interconectare. Compania a anuntat ca reteaua 4G acopera in prezent 126 de localitati.

Jean-Francois FallacherFoto: Hotnews

Eliminand impactul masurilor de reglementare, veniturile Orange Romania au inregistrat o crestere de 0,8% in 2012 fata de anul anterior, sustin oficialii operatorului de telefonie mobila.

Veniturile companiei in trimestrul al patrulea al anului trecut au ajuns la 233 de milioane de euro, ceea ce reprezinta o diminuare cu 2,7% fata de trimestrul similar din 2011.

  • "In 2012 Orange Romania si-a consolidat pozitia de lider de piata, nu doar din punctul de vedere al cotei de piata si al cotei valorice, cat mai ales din perspectiva experientei pe care a oferit-o clientilor sai. Si acest an va fi plin de incercari pentru industria telecom, avand in vedere presiunea asupra investitiilor venita din partea deciziilor de reglementare. Cu toate acestea, in 2013 intentionam sa investim masiv in retele de ultima generatie 4G, in extinderea portofoliului de servicii si produse si ne vom mentine atentia asupra calitatii serviciilor si a modului in care interactionam cu clientii nostri", a declarat Jean-Francois Fallacher, directorul executiv (CEO) al Orange Romania.

In 2012, vanzarile de telefoane din gama smartphone au crescut cu 110%, contribuind la cresterea traficului de date pe mobil cu 83% fata de aceeasi perioada a anului anterior. In urma investitiilor facute, Orange spune ca reteaua 3G+ are acoperire nationala, serviciile H+ cu viteza de transfer a datelor de pana la 43,2 Mbps sunt disponibile in 562 de localitati, in timp ce reteaua 4G acopera in prezent 126 de localitati.