Vodafone Romania si Microsoft au anuntat joi incheierea unui parteneriat in urma caruia companiile cu peste 50 de angajati si care sunt clienti ai operatorului pot opta pentru suita Office 365, servicii bazate pe tehnologia cloud care pot fi accesate de pe orice dispozitiv (PC, tableta sau telefon mobil) cu o conexiune la internet. Serviciile care includ pachetul Office dar si mesagerie instant, chat si conferinta audio-video sau editarea de documente poate fi cumparate sub forma de abonament lunar, la preturi care variaza intre 3,3 euro (fara TVA)/utilizator si 19 euro (fara TVA)/utilizator. Tot joi, Cosmote a anuntat lansarea primei mini-tablete cu Android sub brand propriu, care fara abonament costa 799 lei.

Vodafone si Microsoft au lansat deja in parteneriat aceste servicii online in 15 tari din cadrul grupului britanic, printre care Germania, Spania sau Marea Britanie, atragand pana acum 150.000 de clienti companii.

"Cloud computing-ul" este o noua tehnologie care permite stocarea de date (cum ar fi fisiere text, fotografii si fisiere video) si de software pe computere aflate la distanta pe care utilizatorii le acceseaza pe internet utilizand diverse terminale.

  • 'Prin includerea serviciilor Microsoft Office 365 in oferta comerciala pentru companii, Vodafone face inca un pas important in Cloud. (...) Romania devine astfel cea de-a 16-a tara in care Vodafone lanseaza Office 365, iar Vodafone, singurul operator mobil cu care Microsoft a incheiat un astfel de parteneriat', a declarat Benoit Valla, director marketing al diviziei pentru companii din cadrul Vodafone Romania.

Acesta a spus ca in prezent 70% dintre companiile de top din Romania sunt clienti Vodafone.

My mini Tab

My mini Tab

Foto: Cosmote Romania

Tot joi, Cosmote, al treilea mare operator mobil din piata, a lansat prima sa mini-tableta sub brand propriu, numita My mini Tab care vine cu aplicatiile Dolce Mobile TV si web'n'walk preinstalate. Tableta are un ecran tactil de 7 inci si rezolutie de 1024x600 pixeli cu 16 milioane de culori, functioneaza cu sistemul de operare Android 4.0 Ice Cream Sandwich, are un procesor Dual-Core 1GHz Cortex-A9 si un procesor grafic PowerVR SGX 531. Conexiunea 3G HSPA permite distribuirea rapida a pozelor pe orice retea sociala, prin intermediul camerei foto de 2MP.

Noul terminal are memorie RAM de 1GB si o memorie interna de 4GB care poate fi extinsa printr-un card microSD pana la 32GB.

Tableta este disponibil in reteaua de magazine Cosmote si Germanos la 1 leu cu planul tarifar Connect L (20 euro pe luna), iar fara abonament costa 799 lei (TVA inclus).