Vodafone, al doilea mare operator local de telefonie mobila, a anuntat luni ca a inceput sa vanda doua smartphone-uri de top - Nokia Lumia 920 cu sistemul de operare Windows Phone 8, si Nexus 4 terminal produs de LG in parteneriat cu Google si care dispune de cea mai noua versiune Android. Modelul Lumia este vandut la preturi de la 249 euro, iar Nexus la preturi de la 169 euro, ambele impreuna cu abonamentul Mega 25 si optiunea smartphone 1.5 GB pe 2 ani (n.a al caror tarif cumulat este de 41 euro/luna). In magazinele online, cele doua terminale pot fi cumparate fara abonamente la preturi de circa 660 euro si respectiv 430 euro.

Nokia Lumia 920Foto: Reuters

Nokia Lumia 920, cel mai avansat smartphone Lumia cu Windows Phone 8, dispune de un display PureMotion HD+, de 4,5 inch, iar utilizatorii pot face fotografii de inalta calitate, cu tehnologia PureView, obiectivul Carl Zeiss si optiunile de stabilizare optica a imaginii. Smartphone-ul, disponibil in reteaua de magazine Vodafone, functioneaza cu noul system de operare Windows Phone 8. Smartphone-ul este disponibil de la 249 Euro, impreuna cu abonamentul Mega 25 si optiunea smartphone 1.5 GB pe 2 ani.

Nexus 4, cel mai recent terminal din gama Nexus (n.a produs de LG in parteneriat cu Google), dispune de camera foto de 8Mp cu functia Photo Sphere, ce permite fotografierea panoramica 360 grade. Ecranul de 4,7 inch, rezistent la zgarieturi, dispune de o rezolutie HD 720p. Nexus 4 este construit pentru viteza si dispune de procesorul QuadCore SnapDragon S4 de 1.5 GHz, 2GB memorie RAM si cea mai noua versiune a platformei Android. Mai mult, smartphone-ul include si cea mai noua versiune a Google Now, ce ofera informatii in timp real din trafic si evenimente afisate in functie de locatia utilizatorului. Noul terminal este disponibil de la 169 Euro, impreuna cu abonamentul Mega 25 si optiunea smartphone 1.5 GB pe 2 ani.

Conform oficialilor Vodafone, extraoptiunea smartphone 1,5 GB costa 16 euro/luna.

Cele doua terminale sunt deja disponibile in magazinele online, fara un contract cu vreun operator mobil, iar datele de pe Price.ro arata ca Nokia Lumia 920 se vinde cu circa 2900 lei (circa 660 euro), iar Nexus 4 se vinde cu circa 1900 lei (430 euro).

Vodafone avea peste 8,12 milioane clienti (SIM-uri valabile) in Romania la sfarsitul anului trecut, in scadere cu 2,4% fata de sfarsitul anului 2011. In ultimul trimestru din 2012, veniturile Vodafone au crescut cu 27% fata de aceeasi perioada a anului anterior si cu 8,6% fata de trimestrul anterior, pe fondul adoptiei crescute de smartphone-uri si de servicii de internet mobil, conform datelor companiei.