Firma brasoveana Visual Fan, care vinde terminale sub marca Allview, a anuntat miercuri lansarea in cadrul Mobile World Congress, cel mai important congres dedicat tehnologiei mobile care se desfasoara la Barcelona, a celui mai performant smartphone din portofoliu. Numit P5 Quad, terminalul dual SIM dispune printre altele de un procesor Quad Core la 1,2 GHz, sistem de operare Android 4.1 Jelly Bean, ecran IPS-LCD de 4,5 inch si camera foto de 8 MP, va fi disponibil in doua culori, negru si alb la pretul de 1099 lei.

P5 QuadFoto: Allview

Procesorul Quad Core mareste performantele smartphone-ului si permite rularea fluenta a jocurilor si a aplicatiilor, iar alaturi de protocolul 3G HSDPA+ 21.4 Mbps asigura incarcarea mult mai rapida a paginilor web si a clipurilor video.

Camera foto principala Omnivision, model OV8830 cu rezolutie de 8 MP, HDR si Super Flash se evidentiaza prin claritarea detaliilor si coloristica fermecatoare a instantaneelor realizate. Functia Multi Shoot permite capturarea unui set de pana la 99 de cadre succesive printr-o singura apasare continua a butonului de fotografiere. Filmarile realizate sunt in format full HD 1080p.

Bateria este de 2100 mAh dispune de o autonomie de pana la 230 de ore in stand-by si de 300 de minute in 3G.

Firma brasoveana Visual Fan a fost infiintata in 2002 si are ca obiectiv principal de activitate productia si distributia de telefoane mobile Dual SIM, tablete, notebook-uri si diverse produse electronice.

Datele de la Ministerul de Finante indica faptul ca in 2011 afacerile companiei au scazut cu circa 4% pana la 8,8 milioane lei. Compania care la sfarsitul anului trecut avea circa 50 de angajati, a raportat pentru 2011 un profit net de 215.101 lei, in crestere cu 8,5% fata de anul 2010.