Romtelecom a inregistrat anul trecut venituri de 619,6 milioane euro, in scadere cu 5,4% fata de anul anterior, insa profitul operational (EBITDA) a cerscut cu 39,5% pana la 166,1 milioane euro, conform datelor grupului elen OTE. Anul trecut, numarul liniilor de telefonie fixa a scazut cu 6,5% pana la 2,32 milioane linii, insa operatorul a inregistrat cresteri la serviciile de internet broadband - 1,11 milioane utilizatori si televiziune - 1,26 milioane utilizatori, in crestere cu 5,3% si respectiv 7,3% fata de anul 2011. Anul trecut Romtelecom avea 7418 angajati, aproape la acelasi nivel ca in 2011.

Sediu RomtelecomFoto: AGERPRES
  • "Compania si-a continuat directia strategica de a oferi pachete personalizate, cu rezultate de succes reflectate in venituri si profitabilitate, precum si in faptul ca peste 50% din baza de clienti foloseste cel putin doua servicii de la Romtelecom. O alta prioritate strategica a companiei a fost reprezentata de serviciile TV, rezultand in cresterea veniturilor pe acest segment cu aproximativ 17%, precum si in cresterea numarului de clienti, reflectand tendinta acestora de a migra catre servicii cu valoare adaugata mai mare", a declarat Stefanos Theocharopoulos, director general Romtelecom si Cosmote Romania.

In comunicatul oficial, Romtelecom anunta ca "pe segmentul business, si-a mentinut pozitia de lider pe piata de comunicatii fixe (date&internet, voce). Aceeasi pozitie a fost mentinuta si pentru serviciile administrate (managed services). Compania s-a concentrat si pe oferirea de solutii de tip cloud computing, implementate atat intern, cat si prin solutii personalizate pentru clienti".