Furnizorul roman de comunicatii prin cablu RCS&RDS a semnat un acord de vanzare a DIGI TV Croatia, companie care furnizeaza exclusiv servicii TV prin satelit (DTH), catre operatorul local Vipnet, informeaza Telecompaper.Valoarea tranzactiei a fost declarata confidentiala, la solicitarea RCS&RDS, se arata in comunicatul oficial al Vipnet. DIGI TV Croatia este unul dintre cei mai mari furnizori de servicii TV din aceasta tara, in care si-a inceput operatiunile in anul 2006, are 36 de angajati, iar anul trecut a obtinut venituri in valoare de 14,7 milioane kune.

In urma tranzactiei, Digi TV va fi integrata in Vipnet, iar serviciile acestei platforme DTH vor fi vandute sub marca Vip.

RCS & RDS este unul din cei mai importanti operatori din regiune, furnizand servicii de telecomunicatii in Romania, Ungaria, Cehia, Slovacia, Croatia, Serbia, Spania si Italia. Compania si-a dezvoltat propria infrastructura de telecomunicatii pe suport de fibra optica si acopera cu servicii de cablu TV, internet, telefonie fixa si mobila peste 200 orase din tara. RCS & RDS este lider pe piata din Romania in furnizarea serviciilor de internet si de televiziune prin cablu si satelit si este cel mai mare furnizor alternativ de servicii de telefonie fixa.