Nikolai Beckers a fost numit director general (CEO) al Romtelecom si Cosmote, incepand cu 1 aprilie, au anuntat marti cele doua companii. Beckers, care incepand din septembrie 2011 a condus T-Systems Franta, o divizie a grupului Deutsche Telekom, il va inlocui pe Stefanos Theocharopoulos, cel care conduce Cosmote Romania din ianuarie 2008 si Romtelecom din iulie 2011. Dupa 5 ani la conducerea operatiunilor OTE in Romania, Theocharopoulos se va intoarce in Grecia, in cadrul grupului OTE, unde va ocupa functia de Group Chief Technology & Operations Officer, atat pentru telefonia fixa cat si cea mobila si va conduce o echipa de peste 6.000 de angajati.

Nikolai Beckers, noul CEO al Romtelecom si CosmoteFoto: Cosmote Romania

Nikolai Beckers a fost CEO T-Systems Franta incepand din septembrie 2011. Acesta are o experienta extinsa in telecomunicatii, IT&C, internet si social media. Beckers si-a inceput cariera in 1989 in cadrul Deutsche Bank si a ocupat o serie de pozitii de management ca Presedinte si CEO al Deutsche Telekom Franta, Managing Director al Deutsche Telekom Filipine, Financial Director al T-Online Franta. El a fost, de asemenea, CEO al subsidiarei DT din FYROM. Beckers detine un MBA la Universitatea din Koln, Germania.

Stefanos Theocharopoulos, CEO Cosmote Romania din ianuarie 2008 si CEO al Romtelecom din iulie 2011, s-a alaturat Grupului OTE in 2002. A ocupat pozitiile de OTE Globe Business Development Executive Director, OTE Investment Services Executive Technology Director, precum si pe cea de membru in Board-ul mai multor companii din cadrul Grupului OTE. Detine o diploma in Inginerie Electronica, de la Universitatea Sussex, precum si un masterat in Comunicatii Mobile si prin Satelit, de la Universitatea Westminster.

  • "Contributia lui Stefanos la cresterea rapida a Cosmote Romania si la transformarea Romtelecom intr-o organizatie moderna si profitabila a fost esentiala. La fel de important va fi noul sau rol in procesul de transformare al OTE Group, avand ca principale obiective maximizarea eficientei operatiunilor de retea si optimizarea calitatii serviciilor oferite clientilor", a declarat Michael Tsamaz, Presedinte si CEO OTE Group si Presedinte al Consiliului de Administratie Romtelecom.

Despre noul sef al celor doua companii din Romania, Michael Tsamaz a declarat ca: "dupa un parcurs performant si indelungat in cadrul Deutsche Telekom Group, Nikolai Beckers vine in Romania cu o experienta valoroasa acumulata pe piete internationale. Sunt increzator ca va contribui la traseul pozitiv si la progresul operatiunilor noastre din Romania, o piata importanta pentru Grup, pastrand acelasi ritm".

  • Romtelecom si Cosmote Romania - venituri cumulate de peste 1,08 miliarde euro in 2012

Romtelecom a inregistrat anul trecut venituri de 619,6 milioane euro, in scadere cu 5,4% fata de anul anterior, insa profitul operational (EBITDA) a cerscut cu 39,5% pana la 166,1 milioane euro, conform datelor grupului elen OTE. Anul trecut, numarul liniilor de telefonie fixa a scazut cu 6,5% pana la 2,32 milioane linii, insa operatorul a inregistrat cresteri la serviciile de internet broadband - 1,11 milioane utilizatori si televiziune - 1,26 milioane utilizatori, in crestere cu 5,3% si respectiv 7,3% fata de anul 2011. Anul trecut Romtelecom avea 7418 angajati, aproape la acelasi nivel ca in 2011.

Cosmote Romania avea la sfarsitul anului 2012 peste 6,28 milioane clienti (n.a SIM-uri valabile), in scadere cu 3,3% fata de anul anterior. Anul trecut, veniturile operatorului au scazut cu 1,2% pana la 462,8 milioane euro, dar compania a inregistrat un profit operational (EBITDA) de 119,5 milioane euro, in crestere cu 19,4% fata de anul 2011.