​Grupul american Liberty Global, care detine UPC Romania, a anuntat joi ca a cumparat 12,65% din actiunile Ziggo, cel mai mare operator de comunicatii prin cablu din Olanda, valoarea tranzactiei fiind de 632,5 milioane de euro, informeaza Reuters. Liberty Global, care activeaza in Olanda prin UPC, a preluat aceste actiuni de la Barclays Capital Securities, care nu a reusit insa sa gaseasca cumparatori pentru tot pachetul de actiuni pe care isi propusese sa-l vanda si a mai ramas cu 14,2% din actiunile Ziggo. Luna trecuta, Liberty Global a anuntat ca va cumpara concurentul britanic Virgin Media pentru o suma totala de 23,3 miliarde dolari.

In comunicatul oficial, Liberty Global sustine ca achizitia unui pachet minoritar de actiuni la Ziggo reprezinta o oportunitate atractiva pentru o investitie strategica intr-o piata unde se bucura deja de o prezenta semnificativa prin UPC Olanda. Cum grupul american nu va detine controlul asupra Ziggo, tranzactia nu necesita aprobarea autoritatilor de reglementare, se mentioneaza in comunicatul grupului.

Potrivit Reuters, Ziggo are circa 1,8 milioane de clienti la serviciile de internet, peste 2,2 milioane de abonati la serviciile de televiziune digitala si 1,5 milioane utilizatori de telefonie fixa.