Companiile americane Verizon Communications si AT&T au in vedere o oferta comuna de preluare a Vodafone, oferta care s-ar cifra undeva in jurul a 245 miliarde dolari, scrie blogul Financial Times Alphaville care citeaza surse "in general fiabile". Anuntul a facut ca actiunile Vodafone si Verizon sa creasca la bursa, insa foarte multi sunt sceptici si spun ca gigantii americani din telecom nu prea sunt atrasi de piata europeana.

Vorbind de companii uriase. Vodafone are 86.000 de angajati si veniturile sale au depasit 46 miliarde lire sterline anul trecut. AT&T a avut afaceri de 127 miliarde dolari, iar numarul de angajati este de 240.000, in timp ce Verizon Communications a avut afaceri de 110 miliarde dolari si are efective de 188.000 de persoane.

Blogul Alphaville al Financial Times scrie ca cele doua companii americane pregatesc o oferta comuna de preluare a Vodafone, oferta fiind de 2,60 lire/actiune, cu 40% peste pretul de tranzactionare. La acest pret Vodafone ar valora o suma uriasa: 245 miliarde dolari. Financial Times scrie ca sursele sunt de incredere si adauga ca tranzactia ar putea fi intermediata de Barclays.

Totusi, FT citeaza analisti care spun ca e putin probabil ca ceva sa se concretizeze, mai ales ca gigantii americani din telecom nu prea sunt interesati de piata europeana unde business-ul de comunicatii wireless este intr-o stare mai rea fata de cel din SUA