​Valoarea actiunilor grupului Vodafone a scazut miercuri cu 3,7% la bursa din Londra, dupa ce grupul american de telecomunicatii Verizon Communications a anuntat ca nu este interesat sa faca o oferta de preluare a grupului britanic, negand astfel informatiile pe surse aparute marti pe blogul Financial Times Alphaville, potrivit carora Verizon Communications si AT&T au in vedere o oferta comuna de preluare a Vodafone, transmite Bloomberg.

In anuntul facut ieri, Verizon a reiterat interesul sau pentru preluarea participatiei Vodafone in cadrul Verizon Wireless, un joint-venture intre Verizon si Vodafone, in care grupul britanic detine 45% din actiuni. Verizon a mai precizat ca nu are in prezent nici o intentie de a fuziona sau de a face o oferta pentru Vodafone, nici singura si nici in asociere cu alte companii.

Verizon incearca sa obtina controlul integral in cadrul Verizon Wireless, cel mai valoros activ al sau, au precizat luna trecuta pentru Bloomberg surse apropiate acestui proces. Verizon Wireless a fost infiintata pe piata americana in anul 1999 cand Bell Atlantic Corp, care ulterior a devenit Verizon Communications, si-a unit divizia sa de telefonie mobila cu cea a Vodafone.

Conform estimarilor analistilor, participatia Vodafone in Verizon Wireless ar valora 115 miliarde de dolari.

Blogul Alphaville al Financial Times a scris marti ca cele doua companii americane pregatesc o oferta comuna de preluare a Vodafone, oferta fiind de 2,60 lire/actiune, cu 40% peste pretul de tranzactionare. La acest pret Vodafone ar valora o suma uriasa: 245 miliarde dolari. Financial Times scria ca sursele sunt de incredere si adauga ca tranzactia ar putea fi intermediata de Barclays.

Reprezentantii Vodafone si ai AT&T au refuzat sa comenteze marti pe seama acestor informatii.