​Apple intentioneaza sa inceapa in acest trimestru productia unui nou iPhone, care va fi similar ca marime si forma cu cel mai recent model (n.a iPhone 5), potrivit unor persoane apropiate procesului de productie citate de Wall Street Jorunal (WSJ). Noua versiune a iPhone ar putea fi astfel lansata oficial in vara acestui an. In acelasi timp, sustin sursele WSJ, Apple si partenerii de productie din Asia continua sa lucreze la o versiune mai ieftina a iPhone, care ar putea fi lansata in a doua jumatate a acestui an. Apple nu a dorit sa comenteze pe marginea acestor informatii.

iPhone 5Foto: Apple

WSJ a mai relatat in luna ianuarie a acestui an, citand surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul, ca Apple ar putea lansa in acest an o versiune mai ieftina a popularului smartphone iPhone. Ulterior, in luna febraurie din acest an, in cadrul unei conferinte cu investitorii, Tim Cook, directorul executiv (CEO) al producatorului american a spus ca Apple nu va crea niciodata un produs pe care sa nu-l considere grandios.

Nu este clar inca cum se va diferentia noul iPhone fata de iPhone 5, versiune care a fost pusa in vanzare in luna septembrie a anului trecut. De la o versiune la alta, Apple imbunatateste adesea procesorul sau componente precum camera. Lansarea unei noi versiuni a sistemului de operare iOS este asteptata undeva la mijlocul acestui an, potrivit altor surse citate de WSJ.