Firma brasoveana Visual Fan, care vinde terminale sub marca Allview, a anuntat vineri lansarea unui smartphone, numit A4ALL, despre care spune ca este foarte accesibil ca pret - 329 de lei. Terminalul are un sistem de operare mai vechi - Android 2.3.6 Gingerbread, camera foto principala de 2 MP si una secundara VGA, precum si procesor Cortex-A9 la 1 GHz, display de 3,5 inch, design ergonomic, Bluetooth 4.0 si GPS.

A4ALLFoto: Allview

"Avand in vedere evolutia tehnologiei, tot mai multe persoane tind catre smartphone-uri, insa nu toata lumea isi permite un astfel de produs la preturile actuale. Tocmai de aceea, acest gadget, adresat tuturor categoriilor de varsta ofera toate functiile si caracteristice asteptate de la un smartphone, insa la un pret convenabil", a declarat Nicoleta Bancila, Specialist PR, Allview.

Display-ul de 3,5 inch alaturi de rezolutia HVGA de 480x320 px, permite vizualizarea detaliilor chiar si in browser. Produsul ofera o viteza HSDPA de 7,2 Mbps, prin 3G, astfel pot fi downloadate diverse jocuri sau aplicatii si pot fi initiate apeluri video cu ajutorul camerei frontale. Dispune de functia thetering prin Wi-Fi, ce transforma dispozitivul intr-un hotspot portabil. Pe terminal se pot instala jocuri variate prin aplicatia Gameloft Live. Bateria generoasa de 1500 mAh, ofera un timp de convorbire de pana la 300 de minute.

Smartphone-ul va avea pretul de 329 de lei si va putea fi achizitionat incepand cu luna aprilie.

Firma brasoveana Visual Fan a fost infiintata in 2002 si are ca obiectiv principal de activitate productia si distributia de telefoane mobile Dual SIM, tablete, notebook-uri si diverse produse electronice.

Datele de la Ministerul de Finante indica faptul ca in 2011 afacerile companiei au scazut cu circa 4% pana la 8,8 milioane lei. Compania care la sfarsitul anului trecut avea circa 50 de angajati, a raportat pentru 2011 un profit net de 215.101 lei, in crestere cu 8,5% fata de anul 2010.