Vodafone a lansat vineri trei pachete de comunicatii care includ abonamente cu minute si SMS-uri nelimitate, trafic de internet mobil inclus, aplicatii gratuite, spatiu de stocare cloud si smartphone-uri de top la preturi de 1 euro. Cel mai ieftin pachet costa 29 de euro pe luna. Cosmote a lansat in premiera pe piata locala un astfel de abonament, in vara anului trecut, la un tarif de 31 de euro pe luna.

Cum isi motiveaza Vodafone noile serviciiFoto: Hotnews

Cele trei pachete de comunicatii, numite RED, sunt urmatoarele:

RED 29: minute si SMS-uri nelimitate in orice retea nationala, apeluri nelimitate catre orice retea europeana fixa, 500 MB trafic de date, spatiu de stocare Cloud de 15 GB si acces gratuit la Vodafone Protect, pentru 29 de euro/luna. La acest pachet, clientii pot achizitiona un Samsung Galaxy Fame sau un Huawei Ascend G510 la preturi de 1 euro.

RED 45: minute si SMS-uri nelimitate in toate retelele nationale, apeluri nelimitate in retele fixe europene, 2 GB de trafic de date, 25 GB de stocare cloud, 100 de minute in retelele europene mobile si utilizare gratuita a Vodafone Protect si a Asigurarii mobile, la un pret de 45 de euro/luna. La acest pachet, se pot achizitiona smartphone-urile Samsung Galaxy SIII mini sau HTC One SV la preturi de 1 euro.

RED 65: apeluri si mesaje nelimitate in orice retea nationala, apeluri nelimitate catre orice retea europeana fixa, 250 de minute internationale in retelele europene mobile, 4 GB trafic de date, 50 GB spatiu de stocare cloud si utilizare gratuita a Vodafone Protect si a Asigurarii Mobile, la un tarif de 65 de euro/luna. La acest pachet se pot achizitiona smartphone-urile Samsung Galaxy SIII la 1 euro si noul Sony XperiaZ la 69 de euro.

Toate abonamentele includ trafic de internet mobil la viteze de pana la 43,2 Mbps.

Cei care doresc sa incheie un astfel de abonament fara sa cumpere un terminal la un pret special primesc o reducere lunara de 4 euro din pretul abonamentului pentru Red 29, 10 euro pentru Red 45 si respectiv 15 euro pentru Red 65.

Tot la aceste pachete, operatorul a demarat si un program, numit Smartphone nou in fiecare an, prin care clientii ce semneaza sau prelungesc un contract RED au acces la cele mai noi modele de smartphone-uri, in fiecare an, la preturi accesibile. Pentru a beneficia de acest serviciu, utilizatorii pot plati, timp de 12 luni, 10 Euro/luna la abonamentul RED 29, respectiv 15 Euro/luna la abonamentele RED 45 si RED 65. La finalul celor 12 luni, clientii pot alege orice telefon din portofoliul Vodafone, la un pret special, in functie de tipul de abonament RED activ.

Cei care opteaza pentru oricare dintre cele trei pachete RED primesc gratuit si aplicatiile Vodafone Cloud, pentru stocarea fisierelor personale in siguranta, online, si accesarea lor de oriunde, precum si Vodafone Protect, cu ajutorul careia smartphone-ul poate fie localizat si blocat de catre proprietar in cazul in care este pierdut sau furat, iar informatiile personale pot fi sterse de la distanta. In plus, aplicatia ofera functia de antivirus pentru a proteja atat informatiile din telefon, cat si navigarea pe internet. Mai mult. acestia vor primi, pe intreaga perioada contractuala, si un abonament gratuit la Zonga, primul produs romanesc care ofera un continut muzical bogat, atat pe computer, cat si pe telefonul mobil.

Andreea Rossini, directorul diviziei de business a Vodafone Romania a motivat lansarea acestor pachete de comunicatii prin cererea tot mai mare de smartphone-uri si internet mobil dar si prin faptul ca vocea si SMS-urile reprezinta in continuare cea mai importanta componenta a veniturilor operatorilor telecom.

Cosmote a lansat in premiera pe piata un astfel de abonamentin vara anului trecut, la un tarif de 31 de euro pe luna pentru pentru o perioada contractuala de 12 luni. Abonamentul permite comunicare de voce nelimitata (minute nationale si internationale in zona 1 (retele fixe Europa, retele fixe si mobile SUA, Canada si Israel), minute in retea, minute pentru apel video si minute catre reteaua Romtelecom), comunicare prin mesaje nelimitata (SMS-uri si MMS-uri in retea) si 500 MB trafic de date.