Vodafone va renunta la 500 de locuri de munca in Germania, a anuntat luni compania, in conditiile in care grupul de telefonie incearca sa se adapteze la competitia tot mai accentuata si la scaderea tarifelor aplicate pentru apelurile din alte retele, informeaza Reuters. Intr-o scrisoare interna, citata de Bloomberg, Jens Schulte-Bockum, seful Vodafone Germania, precizeaza ca operatorul va transfera anumite operatiuni catre Romania si India si ca vor fi reduse considerabil si salariile entry-level. Jens Schulte-Bockum nu a precizat in scrisoare cate locuri de munca vor fi create in Romania si India.

Potrivit Bloomberg, in luna februarie a acestui an Vodafone a ajuns la un acord pentru a desfiinta 620 de locuri de munca in Spania.

In Romania, Vodafone inregistra un numar mediu de salariati de2951 de angajati, conform celor mai recente date de la Ministerul de Finante. Luna trecuta, Vodafone a prezentat Centrul Regional de Operatiuni de Retea din Bucuresti, care asigura monitorizarea mai multor retele 2G/3G si 4G ale grupului din Europa. In cadrul centrului, o echipa de 250 de ingineri monitorizeaza activitatea a trei din cele patru retele 4G ale grupului, respectiv din Germania, Italia si Romania.

Vodafone avea peste 8,12 milioane clienti (SIM-uri valabile) in Romania la sfarsitul anului trecut, in scadere cu 2,4% fata de sfarsitul anului 2011. In ultimul trimestru din 2012, veniturile Vodafone au crescut cu 27% fata de aceeasi perioada a anului anterior si cu 8,6% fata de trimestrul anterior, pe fondul adoptiei crescute de smartphone-uri si de servicii de internet mobil.