Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS), premiat la nivel european pentru contributia in educarea si informarea cu privire la numarul unic de urgenta 112

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Joi, 18 aprilie 2013, 16:04 Economie | Telecom

Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS), care administreaza Sistemul National Unic pentru Apeluri de Urgenta 112, a fost premiat la Riga in Letonia, pentru contributiile in educare si informarea cu privire la numarul unic de urgenta 112, a anuntat joi serviciul. Gala de premiere 112 este singura ceremonie europeana care recompenseaza excelenta in domeniul serviciilor de urgenta si este organizata anual de catre Asociatia Europeana a Numarului de Urgenta (EENA).

In afara de STS, in cadrul Galei Europene au mai fost castigatori desemnati din Franta, Olanda, Finlanda, Polonia, Slovacia, Croatia si Letonia.

In Romania, Serviciul de Telecomunicatii Speciale, in calitate de administrator al Sistemului National Unic pentru Apeluri de Urgenta, desfasoara activitati de educare ¬ informare: in zonele turistice montane si pe litoral, campanii in gari, aerogari, trenuri, statiile de metrou si pe principalele drumuri nationale, difuzare de spoturi 112 la posturile de radio si televiziune, vizite ale elevilor in dispeceratele 112, o ampla actiune cu Biserica Ortodoxa Romana dar si multe alte activitati punctuale.

  • "112 a devenit unul dintre cele mai renumite  si de succes branduri romanesti. (...) Premiile 112 din acest an sunt rezultatul unor actiuni remarcabile in domeniul serviciilor de urgenta si salvare. Selectia a fost riguroasa, cinci experti independenti analizand mai multe nominalizari pe categorii iar apoi membrii EENA si-au dat votul final", a declarat Adrian Fulea, purtatorul de cuvant al STS.

Premiul international obtinut de STS este al treilea dupa cele din 2009, tot pentru educare  - informare, si in 2012 pentru salvarea unui grup de turisti belgieni. Ultimul Eurobarometru al Comisiei Europene, referitor la Numarul unic european de urgenta 112, arata ca Romania se afla pe primul loc la informarea si educarea populatiei in UE.

Despre numarul unic de urgenta 112

Numarul pan-european de urgenta 112 a fost creat in 1991.

In aprilie 2005, Sistemul National Unic pentru Apeluri de Urgenta a devenit operational in toata Romania si este administrat de catre Serviciul de Telecomunicatii Speciale

Din anul 2008, 112 este unicul numar de urgenta care poate fi folosit, non-stop, de pe orice telefon fix, telefon public sau mobil pentru a ajunge, gratuit, la serviciile de urgenta (ambulanta, pompieri si politie) in orice tara a Uniunii Europene.

Numarul 112 trebuie folosit doar atunci cind este necesara interventia agentiilor specializate de urgenta, pentru asigurarea asistentei imediate in situatii in care este periclitata viata, integritatea ori sanatatea cetateanului, ordinea publica, proprietatea publica sau privata ori mediul.


Citeste mai multe despre   Material sustinut de Julius Meinl

Doar furând meserie, merge. N-ai cum - Loredana Groza, interviu în turneul ADOR

Un interviu luat în miez de noapte, în mașina care ne aducea la București, prin viscol și ceață. O întoarcere în timpul albumului Atitudine. Este momentul reinventării, momentul în care Loredana Groza a realizat că altfel nu se poate. Că totul depinde de ea. compoziția, cântarea, re-creerea. Partea a doua a reportajului de turneu Ador. Prima parte, "Lori din Onești, Ador la Ploiești", poate fi văzută AICI.

695 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă