Peste 70 de milioane de apeluri HD Voice au fost efectuate in reteaua Orange in cei doi ani de la implementarea in premiera pe piata locala a acestei tehnologii care permite o calitate superioara a sunetului in timpul convorbirilor, a anuntat luni operatorul de telefonie mobila. Luna trecuta, serviciile de voce in format High Definition (HD) au fost introduse si de Cosmote, al treilea mare operator local de telefonie mobila, in functie de numarul de clienti.

Orange a mai anuntat luni ca in cei doi ani, portofoliul a fost permanent imbogatit, avand acum aproximativ 50% de telefoane compatibile HD Voice.

  • "HD Voice ofera o reala satisfactie clientilor Orange, transmitand un sentiment de apropiere, printr-un sunet mai clar si mai natural si prin reducerea semnificativa a zgomotului de fundal. Ne bucuram sa vedem ca si alte companii de pe piata au inteles valoarea adaugata pe care o aduce acest serviciu pentru clienti. Investim in continuare in aceasta tehnologie si aducem clientilor telefoane compatibile la cele mai bune preturi pentru a se bucura de convorbiri telefonice clare prin tehnologia HD Voice" a declarat Julien Ducarroz, Chief Commercial Officer in cadrul Orange Romania.

Luna trecuta, Cosmote Romania a anuntat lansarea tehnologiei HD Voice, care permite o calitate superioara a sunetului in timpul convorbirilor telefonice. Pentru a se bucura de beneficiile acestei noi tehnologii, atat apelantul, cat si persoana apelata trebuie sa detina telefoane mobile compatibile cu HD Voice, apelurile fiind efectuate prin intermediul tehnologiei 3G. Serviciul este disponibil la nivel national pentru apelurile in retea prin intermediul tehnologiei 3G.