Vodafone va mai angaja inca 250 de tehnicieni, pana la sfarsitul acestui an, in Centrul regional de operatiuni din Bucuresti, a anuntat joi Giovanni Chiarelli, directorul tehnic al Vodafone Romania. In prezent in acest centru o echipa de 250 de ingineri monitorizeaza activitatea a trei din cele patru retele 4G ale grupului, respectiv din Germania, Italia si Romania.

Giovanni Chiarelli, director tehnic Vodafone RomaniaFoto: Hotnews

Centrul Regional de Operatiuni de Retea, numit Danubius, are doua sedii, unul in Pipera, iar altule strada Avrig din Bucuresti. Incepand din luna aprilie din acest an, centrul monitorizeaza retelele 2G/3G/4G si gestioneaza incidentele de retea pentru companiile Vodafone din Italia, Grecia, Germania, Romania, Olanda, Cehia si Albania.

Echipa centrului regional este formata din 250 de ingineri romani, cu o varsat medie de 29 de ani, care asigura pentru cele 7 divizii Vodafone: monitorizarea retelelor 2G/3G/4G, gestionartea incidentelor de retea, dispecerizarea alarmelor din teritoriu, escalarea problemelor catre linia a doua de suport si interactiunea cu echipele locale de suport tehnic.

Peste 200 de aplicatii active sunt folosite in fiecare zi de catre angajatii Centrului, 24 de ore din 24, 7 zile din 7.

Numarul total de clienti care comunica in cele 7 retele Vodafone monitorizate din Centrul Regional din Bucuresti este de 90 milioane.

Centrul Danubius dispune de o infrastructura solida, specifica acestei activitati, care include: generatoare electrice de urgenta, retea de transmisiuni alternative (prin PBX, mobil, satelit si Internet), precum si un sistem ridicat de securitate pentru transmisiile de date.

In termeni tehnici, centrul conecteaza peste 100.000 de linii radio, 1.500 de centrale de control a statiilor radio, peste 100.000 de noduri de acces si 11.000 de multiplexoare.

Vodafone Romania se afla in topul celor mai performante retele din Vodafone Group si al operatorilor care au implementat in premiera noile tehnologii, atat in cadrul Vodafone, cat si in Romania. In noiembrie 2012, Vodafone a fost primul operator din Romania care a lansat serviciile 4G, la scurt timp dupa implementarea retelei 4G, in 10 orase ale tarii, iar ulterior a crescut viteza noilor servicii, in premiera nationala, la 100 Mbps.

Vodafone avea peste 8,12 milioane clienti (SIM-uri valabile) in Romania la sfarsitul anului trecut, in scadere cu 2,4% fata de sfarsitul anului 2011. In ultimul trimestru din 2012, veniturile Vodafone au crescut cu 27% fata de aceeasi perioada a anului anterior si cu 8,6% fata de trimestrul anterior, pe fondul adoptiei crescute de smartphone-uri si de servicii de internet mobil.